• 1403/01/10

به‌منظور ایجاد وحدت رویه در بین اعضای سندیکا صورت گرفت؛
اعلام نرخ آمادگی برای محاسبه مطالبات حاصل از اعمال ماده 13

جلسه کمیسیون بازار برق و بورس انرژی سندیکا روز یکشنبه پنجم مرداد ماه به صورت مجازی و از طریق نرم‌افزار اسکایپ برگزار شد.
دستور نخست این جلسه به بررسی دستورالعمل فنی AGC اختصاص داشت که در روزهای اخیر برای برخی از نیروگاه‌های عضو سندیکا ارسال شده بود. این موضوع پیرو سوال مطرح‌شده برای شرکت‌های عضو در دستور کار قرار گرفته بود، مبنی بر آنکه آیا ارسال این دستورالعمل در شرایطی که تست‌ها و پیش‌تست‌های مربوطه انجام نشده و استعلامی از نظرات سندیکا صورت نگرفته است، به منزله اجرایی‌شدن AGC توسط مدیریت شبکه برق ایران خواهد بود؟
در این خصوص پس از پی‌گیری دبیر کمیسیون بازار برق و بورس انرژی سندیکا، مشخص شد دستورالعمل فنی مذکور از طرف معاونت راهبری شرکت مدیریت شبکه برق ایران ارسال شده و هدف از آن چک‌کردن و دریافت نظرات از نیروگاه‌ها در مورد سیگنال‌های AGC است که پیش‌تر در شرایط تمدید پروانه تولید از نیروگاه‌ها استعلام شده است.
لازم به ذکر است دستورالعمل اجرایی AGC که می‌بایست از طرف معاونت بازار برق شرکت مدیریت شبکه صادر شود کماکان به‌دلیل شیوع کرونا نهایی نشده و مقرر شد پس از نهایی‌شدن جهت اعلام نظر به سندیکا ارسال شود.
در ادامه این جلسه، طبق تکالیف تعیین‌شده در مجمع عمومی و جلسه هم‌اندیشی با اعضای سندیکا در دهم تیر ماه سال جاری، «اعلام نرخ آمادگی برای سال‌های برنامه پنجم و ششم توسعه» در دستور کار قرار گرفت. این امر به‌منظور ایجاد وحدت رویه در محاسبات مطالبات شرکت‎های عضو صورت گرفت. این مطالبات بر اساس حکم هیات‌عمومی دیوان عدالت اداری مبنی بر اعمال ماده 13 بر ابطال تثبیت قیمت خرید برق از نیروگاه‌ها، ایجاد شده است.
پس از بررسی نظرات اعلام شده برای محاسبه نرخ پایه آمادگی در سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸، دقیق‌ترین مورد با نظر اعضای کمیسیون انتخاب و مقرر شد به‌زودی به اعضای سندیکا اعلام شود.