• ایران
  • 1403/02/01
news-details
اخبار

در جلسه کمیسیون مالی و اقتصادی سندیکا بررسی شد؛
تعیین نرخ برق بخش بخار در نیروگاه‌های دارای قرارداد ECA

چهاردهمین جلسه کمیسیون مالی و اقتصادی سندیکا روز دوشنبه سیزهم مرداد ماه با حضور نمایندگان نیروگاه‌های دارای قرارداد خرید تضمینی برق به‌صورت مجازی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه موضوع «تصمیم گیری در مورد تعیین نرخ برق بخش بخار نیروگاه های سیکل ترکیبی دارای قراردادهای خرید تضمینی» مورد بررسی قرار گرفت.
در این خصوص عنوان شد: در نیروگاه های سیکل ترکیبی، بخش گاز و بخش بخار به صورت همزمان شروع به فعالیت نمی کنند بلکه بخش بخار دیرتر وارد مدار می شود، اما آغاز دوره خرید تضمینی برق از زمانی که واحدهای گازی وارد شدند شروع می شود.
همچنین اشاره شد: در مصوبه مربوط به نرخ خرید تضمینی برق، برای نیروگاه های سیکل ترکیبی دو حالت سیکل باز (تنها واحدهای گازی در مدار هستند) و سیکل ترکیبی (کل بلوک در مدار است) در نظر گرفته شده است. این در حالی است که محاسبه نرخ برق در دو حالت دیگر نیز پیشنهاد شده است. این موارد عبارتند از:
‌حالت اول: قرارداشتن واحد گازی دوم و واحد بخار در دوره فروش تضمینی، در حالتی که برق تولیدی واحد گازی اول در بازار برق ارائه می‌شود. حالت دوم: قرار داشتن واحد بخار در دوره فروش تضمینی، در حالتی که برق تولیدی هر دو واحد گازی در بازار برق ارائه می‌شود.
در این دو حالت، به خصوص در حالت دوم راندمان بسیار بالا است، بنابراین پیشنهاد می‌شود بر اساس راندمان، در این دو حالت نیز دو نرخ محاسبه شود و به جای پرداخت نرخ بلوک، نرخ واحد بخار پرداخت شود.
علاوه براین تصریح شد: در متن قرارداد ECA، «واحد» «یک واحد توربین ژنراتور یا یک بلوک سیکل ترکیبی» تعریف شده است. بنابراین به استناد این تعریف بلوک سیکل ترکیبی یک واحد محسوب می‌شود و باید طی یک دوره (59 ماه) خریداری شود. این در حالی است که پیش از این واحد گاز به تنهایی با نرخ ECA خریداری شده است و اکنون می‌بایست برای واحد بخار مابه‌التفاوت نرخ سیکل بسته و سیکل باز، پرداخت شود.
دیگر پیشنهاد مطرح شده در این جلسه ملاک عمل قرار گرفتن ظرفیت نیروگاه ها برای تولید برق در دوره خرید تضمینی بوده است.
دومین موضوع مورد بررسی در این جلسه «بازپرداخت بدهی های ارزی دریافت‌شده از صندوق توسعه ملی» بود. در این باره با اشاره به درآمد ریالی نیروگاه‌ها حاصل از فروش برق و بازپرداخت ارزی اقساط وام های دریافتی از صندوق توسعه ملی عنوان شد: وزارت نیرو در پرداخت مطالبات نیروگاه ها دیرکردی سه ساله دارد، حال آنکه در صورت پرداخت به‌موقع این مطالبات، امکان بازپرداخت دو یا سه قسط برای نیروگاه‌ها فراهم بود، اما در حال حاضر پرداخت یک قسط هم امکان‎‌پذیر نیست.
گفتنی است بر اساس مصوبه هیات وزیران، نیروگاه هایی که از صندوق توسعه ملی وام دریافت کرده و برق تولیدی را به صورت ریالی به فروش می رسانند، بایستی ریالِ معادل قسط به نرخ رسمی (مبادله ای) از طریق بانک عامل به بانک مرکزی پرداخت شود و بانک مرکزی موظف به واریز ارز به حساب صندوق است.
در پایان این جلسه مقرر شد در مورد هر دو موضوع از طرف سندیکا پی گیری هایی انجام شود.
فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه