• ایران
  • 1403/01/10
news-details
اخبار

روابط عمومی شرکت تولید نیروی برق دماوند
رمز ارزها در بلاتکلیفی مجلس و دولت

سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق به نمایندگی از نیروگاه‌های خصوصی، طرح اختصاصی با موضوع «تأمین برق رمزارزها» را به مجلس و دولت ارائه نموده است که امید است با تصویب موارد پیشنهادی و اصلاح نرخ سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها برای مصرف رمزارز فرصت حضور نیروگاه‌ها و استفاده از این سرمایه عظیم نیروگاه‌های موجود در کشور فراهم شود.
نیروگاه‌ها در اوج مصرف سال (تابستان) تمام ظرفیت آماده خود را تولید و به شبکه سراسری تزریق می‌کنند اما در 8 ماه از سال شبکه نیاز به تولید حداکثری نیروگاه‌ها نداشته و نیروگاه‌های حرارتی حداکثر بصورت میانگین حدود 75 درصد ظرفیت آماده خود تولید دارند. این بدین معناست که حدود 25 درصد ظرفیت آماده نیروگاه‌ها بلا استفاده می‌شود. براساس آمار وزارت نیرو در سال 1398، 69,572 مگاوات ظرفیت نامی نیروگاه‌های حرارتی نصب شده در شبکه است. با توجه به هزینه سرمایه‌گذاری نیروگاه‌های گازی، بخاری و سیکل‌ترکیبی حدود 40 میلیارد یورو هزینه احداث نیروگاه‌های حرارتی در کشور خواهد شد. بنابراین در 8 ماه از سال 25 درصد از این سرمایه یعنی معادل 10 میلیارد یورو با توجه به الگوی بار مصرفی در کشور بدون استفاده می‌باشد.
تولید رمز ارز بر ظرفیت نیروگاه‌های موجود کشور یکی از راهکارهای فعال‌سازی 10 میلیارد یورو سرمایه و ایجاد تقاضای برق برای این ظرفیت بدون استفاده در کشور است. اما براساس مصوبه هیأت وزیران مورخ 98/05/13، نرخ صادراتی تعیین شده برای بخش گاز تحویلی به نیروگاه‌ها برای تولید رمز ارز، توجیه اقتصادی این حوزه را برای نیروگاه‌های برق از بین برده و همچنین تنها نیروگاه‌های جدید را مجاز به تولید برق برای مصارف رمزارز دانسته و امکان استفاده از ظرفیت نیروگاه‌های موجود مجاز شناخته نشده است.
بدین منظور مالکین نیروگاه‌های خصوصی با تشکیل کمیسیون بلاکچین در سندیکای تولیدکنندگان برق، موضوع چالش‌های حال حاضر مقررات فعلی از نگاه مالکین نیروگاه را بصورت جدی تحلیل و پیگیری نمودند و گزارشات کارشناسی خود را به مجلس و دولت ارائه نمودند.
براساس گزارش سندیکای تولیدکنندگان برق و به استناد آمار تفصیلی منتشر شده توسط وزارت نیرو در سال 1398، میزان تولید نیروگاههای بخاری، گازی و سیکل ترکیبی به ترتیب 79820، 67450 و 132876 میلیون کیلووات ساعت و کل تولید 319476 میلیون کیلووات ساعت بوده است. از طرفی بر اساس گزارشهای ماهانه شرکت مدیریت شبکه برق در سال 1398، درصد تولید از ظرفیت آماده نیروگاههای بخاری، گازی و سیکل ترکیبی به ترتیب 0/88، 0/51، 0/79 است یا به عبارت دیگر ظرفیت آماده بلا استفاده نیروگاههای بخاری، گازی و سیکل ترکیبی به ترتیب 0/12، 0/49 و 0/21 می‌باشد.
بنابراین اگر نیروگاههای حرارتی بتوانند به میزان ظرفیت بلااستفاده خود تولید انجام دهند، نیروگاههای بخاری، گازی و سیکل ترکیبی به ترتیب 10844، 64804 و 35321 میلیون کیلووات ساعت و در مجموع 111 میلیارد کیلووات ساعت به تولید کشور اضافه خواهند کرد (میانگین وزنی ظرفیت بلااستفاده شبکه حدود 0/24 است). حال اگر برای این میزان تولید برق متقاضی خرید با قیمت 1 سنت بر کیلووات ساعت وجود داشته باشد (که با توجه به درآمد ارزی استخراج کنندگان رمز ارز قابل قبول است) درآمد ناشی از فروش این میزان حدود 1 میلیارد دلار خواهد شد که بیشتر از درآمد صادراتی وزارت نیرو از محل فروش برق است. بنابراین با فعال‌سازی ظرفیت نیروگاه‌های موجود در صنعت رمزارز درآمدزایی قابل توجهی برای نیروگاه‌ها و کشور قابل تصور است.
در این راستا سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق به نمایندگی از نیروگاه‌های خصوصی، طرح اختصاصی با موضوع "تأمین برق رمزارزها" را به مجلس و دولت ارائه نموده است که امید است با تصویب موارد پیشنهادی و اصلاح نرخ سوخت تحویلی به نیروگاه‌ها برای مصرف رمزارز فرصت حضور نیروگاه‌ها و استفاده از این سرمایه عظیم نیروگاه‌های موجود در کشور فراهم شود.
فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه