• ایران
  • 1403/01/09
news-details
اخبار


تعرفه‌گذاری غلط ترمز توسعه صنعت برق را کشید

رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت: وزارت نیرو پول تولید برق را نمی‌دهد و از طرفی هم با وجود افزایش هزینه تولید برق به دلیل تغییر نرخ ارز، قیمت برق به آن اندازه افزایش پیدا نکرده است.
فریدون عباسی رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: عمده مشکلات کشور ریشه در سوء مدیریت دارد و معمولا ارتباط کمتری با تحریم یا کمبود مواد دارد. در حوزه برق، مشکلات به چند دسته کلی تقسیم می‎شود، مشکلاتی مربوط به بانک و مشکلاتی در هماهنگی‌های بین وزارت نفت و نیرو است که معاون اول رئیس‌جمهور باید بتواند این هماهنگی‌ها را به عمل آورد.
وی درباره مشکلات اصلی حوزه برق، ادامه داد: بخش دیگری از مشکلات حوزه برق مربوط به وجود نداشتن راهبرد و یک نظام عقبه‌ای مشخص در دیپلماسی انرژی به ویژه در ارتباط به کشورهای همسایه است. مشکل دیگر بخش برق بهره‌وری نیروگاه‌ها است. یعنی بهره‌وری نیروگاه‌ها پایین است و مشوقی برای اینکه نیروگاه‌ها راندمان خودشان را بالا ببرند و با همین مقدار گازی که مصرف می‌کنند، برق بیشتری تولید کنند، وجود ندارد.

*قیمت برق به اندازه افزایش نرخ ارز افزایش پیدا نکرد
رئیس کمیسیون انرژی مجلس، با اشاره به علت نبود انگیزه بهبود بهره‌وری نیروگاه‌ها، گفت: یک بخش از نبود انگیزه به این موضوع برمی‌گردد که وزارت نیرو، پول تولید برق را نمی‌دهد. یعنی تولید برق انجام می‌شود، کارخانه مستهلک می‌شود، ولی به موقع پولش را دریافت نمی‌کند.
عباسی ادامه داد: همچنین بعضی از تولیدی‌ها به صندوق توسعه ملی بدهکاری ارزی دارند که بالتبع به دلیل تغییر نرخ ارز، هزینه آنها بیشتر شده است، اما قیمت برق به آن اندازه افزایش پیدا نکرده است و به دلیل اینکه نمی‌توانند تعهداتشان را به صندوق توسعه ملی انجام بدهند، نمی‌توانند بازسازی و نوسازی کنند.

*به جای ساخت نیروگاه جدید باید به سمت سیکل ترکیبی حرکت شود
وی درباره راه حل کمبود برق، عنوان کرد: کشور باید به سمت ساخت نیروگاه‌هایی با سیکل ترکیبی برود. به این معنی که به وسیله همان گرمایی که از نیروگاه تلف می‌شود و آلایندگی نیز ایجاد می‌کند راندمان نیروگاه را بالا برده و در واقع به جای اینکه نیروگاه جدید ساخته شود، راندمان نیروگاه‌های فعلی افزایش پیدا کند. به عنوان مثال نیروگاهی با توان تولیدی سیصد مگاوات را با سیل ترکیبی می‌توان به توان تولیدی 500 مگاوات تبدیل کرد. این موضوع در کوتاه مدت نیز می‌تواند محقق شود.
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در پاسخ به این سوال که آیا گران کردن برق برای مشترکان خیلی پرمصرف می‌تواند باعث جلوگیری از قطعی برق شود، گفت: معمولا مشترکانی که مصرف برق بالایی دارند، تولیدکنندگان، ارائه دهندگان خدمات تجاری، پیمانکاران بزرگ یا شرکت ‌های بزرگ هستند که بعضا کار صادرات و واردات انجام می‌دهند، اگر هزینه برق این مشترکان افزایش پیدا کند، به تبعیت از آن قیمت کالای آنها نیز افزایش پیدا می‌کند بنابراین با گران کردن برق مشترکین پر مصرف تا حدی می‌توان مصرف برق را کنترل کرد اما مقدار کنترل زیاد نیست.

*بیش از دوبرابر توان تولیدی نیروگاه اتمی بوشهر رمز ارز استخراج می‌شود
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه یک عده‌ای در کشور رمزارز تولید می‌کنند که عمده آن غیرمجاز است، تصریح کرد: به اندازه دو نیروگاه اتمی بوشهر دارد، رمزارز تولید می‌شود.
وی ادامه داد: استخراج رمز ارزهای شناسایی شده 1800 مگاوات است، ولی آمار اصلی بیشتر از این ارقام است. حد استخراج مجاز رمز ارز 300 مگاوات است. ولی در دو سال گذشته استخراج ‌ها افزایش پیدا کرده است. در بعضی از مطب‌ها، مرغداری‌های رایج، گاوداری‌ها، و برخی از سایر صنایعی که مجوز برق دارند، ماینر نصب کرده‌اند و متاسفانه اراده‌ای نیز برای پیدا کردن آن نبوده است. این درحالی است که اگر یک اراده‌ای باشد که مصرف اینترنت و مصرف برق را کنار هم گذاشته شود، مشخص می‌شود که کجا ماینر کار می‌کند و خیلی راحت می‌شود آن را پیدا کرد.
فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه