• ایران
  • 1403/01/31
news-details
اخبار

مدیرعامل هلدینگ توسعه و سرمایه‌گذاری ماه‌تاب‌گستر:
براساس قوانین بالادستی، دولت از سرمایه‌گذاری مستقیم در ساخت نیروگاه منع شده است

دولت از سرمایه‌گذاری مستقیم براساس قوانین بالادستی منع شده است، در حالی که بعضی نمی‌خواهند این موضوع را بپذیرند، بنابراین انتظار از دولت برای اجرای پروژه نیروگاهی برخلاف سیاست‌های کلان کشور است.
دکتر سیدعلی حسینی مدیرعامل هلدینگ توسعه و سرمایه‌گذاری ماه‌تاب‌گستر با بیان این مطلب در پنل دوم سمینار «چالش‌ برق در زنجیره فولاد» که ظهر روز یکشنبه چهاردهم شهریورماه به صورت مجازی برگزار شد، خواستار برآورد دقیقی از خسارت‌هایی قطعی برق در سال جاری و تبدیل آن به عدد و رقم شد.
وی گفت: باید این اطلاعات موجود باشد تا زیان خاموشی قابلیت ارزیابی پیدا کند و زمینه‌ای فراهم شود تا اهمیت موضوع درک و برای عدم تکرار آن‌ در آینده برنامه‌ریزی کرد.
دکتر حسینی افزود: اگر بتوان آثار اجتماعی و اقتصادی خاموشی‌ها را با عدد و رقم برآورد کرد، انگیزه مدیران ارشد کشور برای کمک به صنعت برق کشور و به تبع آن به سایر صنایع بیشتر خواهد شد.
وی درادامه خاطر نشان کرد: موضوع دوم آن است که بنده به نوبه خودم خوشبینم که مسائل صنعت برق در این دولت حل شود. دلیل آن هم این است که رییس جمهور در اولین گفت‌وگوی زنده خود با مردم گفتند که «من امیدوارم این آخرین جلسه‌ای باشد که ما از افعال حال، مضارع و آینده استفاده می‌کنیم. چرا که مصمم هستیم در برنامه‌های آتی از افعال ماضی استفاده کنیم، به این معنی که بگوییم چه اقداماتی صورت گرفت». این یک رویه خوب برای مدیران کشور است که به جای برنامه‌های آینده، بیشتر از آنچه که انجام داده‌اند گزارش دهند.
دکتر حسینی در ادامه تصریح کرد: موضوع سومی که مطرح می‌کنم بیشتر به استناد تجاربم در بازار سرمایه است. ما ورود و رشد و بلوغ صنایع زیادی را در بازار سرمایه دیده‌‌ایم؛ هر صنعتی که سعی کرده بیشتر از سازوکارهای بازارمحور استفاده کند موفق‌تر بوده است.هم به جهش تولید و قیمت‌های رقابتی رسیده و هم توانسته در زمینه صادرات و ارزآوری نقش ایفا کند و در عین حال نیاز کشور را هم برآورده سازد. به هر حال این مهم هم در صنعت فولاد و هم صنعت سیمان دیده شده است. صنعت نیروگاهی هم به نظر من استثنا نیست و باید متولیان صنعت نیروگاهی بخشی از مشکلاتشان را از طریق روش‌ها و سازوکارهای بازار محور حل کنند.
وی گفت: حداقل در 15 سال گذشته آنچه که به عنوان برنامه مصوب در صنعت برق مطرح ‌بوده، متاسفانه عملیاتی نشده است. به عنوان مثال قرار بود که در صنعت برق بخش انتقال در دست دولت بماند و در بخش توزیع و تولید از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی استفاده شود، اما به نظرم وزارت نیرو تا الان در این زمینه مردد بوده و نتوانسته به عملکرد قاطعی برسد که کدام مسیر را باید دنبال کند.
مدیرعامل هلدینگ توسعه و سرمایه‌گذاری ماه‌تاب‌گستر افزود: توصیه من به متولیان صنعت برق این است که این مسیر را که هم در اسناد بالادستی، قوانین و مقررات مورد تاکید است و هم مطالعات خوبی در وزارت نیرو درباره آن انجام شده است، دنبال کنند. زیرا قطعا اگر این اتفاق بیافتد بخش زیادی از مشکلات صنعت برق و به تبع آن مصرف‌کننده‌ها، چه در بخش خانوار و چه در بخش صنعت حل خواهد شد.
دکتر حسینی در پایان سخنان خود در پنل «سرمایه‌گذاری صنایع معدنی و فولادی در صنعت برق» از این سمینار اضافه کرد: نکته دیگر این است که در حال حاضر بخش غیر دولتی در تولید برق ظرفیت خوبی دارد، یعنی شرکت‌هایی هستند که امکان ساخت نیروگاه، مشارکت با سایر صنایع یا فروش انرژی برایشان فراهم است و صنعت فولاد می‌تواند از این امکان استفاده کند.
فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه