محمد نژاد رییس کمیته برق با بیان اینکه دولت باید طرح رگلاتوری در صنعت برق را تا پایان امسال به مجلس ارائه کند، گفت: به هیچ وجه منطقی نیست که در یک صنعت قدرت در اختیار یک نهاد یا یک سازمان خاص باشد.
پرویز محمد نژاد قاضی محله که مخالف عرضه انرژی به قیمت ارزان در واحدهای صنعتی صادراتی است، گفت: به عنوان مثال صنایع فولادی و پتروشیمی محصول نهایی خود را بر مبنای قیمت جهانی عرضه می کنند اما انرژی که دریافت می کنند یارانه ای است. در واقع ما به صنعتی که اتفاقا درآمد ارزی دارد، یارانه انرژی می دهیم. به همین مجلس به شدت دنبال افزایش قیمت انرژی مصرفی واحدهای صنعتی است. ضمن اینکه سال گذشته صنایع انرژی بر و بزرگ را مکلف کردیم که ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه ساخته و برق مورد نیازشان را خود تامین کنند. از این مقدار قرار شده که ۹ هزار مگاوات در حوزه حرارتی و یک هزار مگاوات در حوزه تجدید پذیر باشد.
به گفته او، تا حالا نزدیک به ۵ هزار و ۵۰۰ مگاوات قرارداد ایجاد نیروگاه با واحدهای صنعتی منعقد شده است.
رییس کمیته برق همچنین با اشاره به اینکه امسال تا قبل از شروع پیک تابستان ۶ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده خواهد شد، ادامه داد: وزیر نیرو وعده داده که ظرف مدت ۴ سال ۴۰ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شود. به طور قطع این هدف گذاری محقق نخواهد شد. اما اگر برنامه ریزی درستی صورت گیرد و بستر برای حضور بخش خصوصی فراهم شود، حداقل نیمی از این هدف گذاری تحقق می یابد.
عضو کمیسیون انرژی همچنین با اشاره به اینکه ۵۶ درصد تولید برق توسط بخش خصوصی انجام می شود، افزود: مجلس به شدت دنبال افزایش سهم بخش خصوصی از تولید برق و افزایش انگیزه سرمایه گذاری در این حوزه است. به عنوان مثال اعلام کردیم کسانی که قصد ساخت نیروگاه را دارند باید مجاز باشند که بخشی از تولیدات خود را صادر کند یا در بورس عرضه کند.
رییس کمیته برق همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مجلس همچنان پیگیر طرح رگلاتوری در صنعت برق است، ادامه داد : باز پس گرفتن لایحه از سوی دولت به این معنا نیست که ما بی خیال این طرح شده ایم. در حال حاضر قدرت در صنعت برق در اختیار وزارت نیرو است. این همان مساله ای فساد زا و رانت زایی است که باید حل شود.