• ایران
  • 1403/02/05
news-details
اخبار

دبیر سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق عنوان کرد؛
سازمان بورس پیگیر دو چالش بزرگ نیروگاه‌ها

پرویز غیاث‌الدین گفت: قیمت‌گذاری غیرمنطقی برق و نیز مطالبات معوق دو مشکل اصلی صنعت نیروگاهی است که در چند جلسه‌ای که با مدیران سازمان بورس داشتیم، مطرح شد و سازمان بورس نیز پیگیر رفع این مشکلات است. مطالبات نیروگاه‌ها از وزارت نیرو و شرکت های تابعه این وزارتخانه، بالغ بر ۴۰ هزار میلیارد تومان است.
پرویز غیاث‌الدین، دبیر سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق بیان کرد: پیرو مشکلاتی که در صنعت نیروگاهی وجود دارد، جلسات متعددی با سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار کرده‌ایم و این مشکلات در آن جلسات مطرح شده که از سوی سازمان هم به مسئولان مربوطه منتقل شده است. دو مشکل اصلی صنعت نیروگاهی که در این جلسات هم به آن پرداخته شده، قیمت‌گذاری غیرمنطقی برق و نیز مطالبات معوق است که این دو چالش در صنعت نیروگاهی بر روی قیمت سهام نیروگاه‌ها در بورس نیز تاثیرگذار بوده است.
وی اضافه کرد: همانطور که در جلسات با سازمان بورس مطرح شد، تعرفه خرید برق از نیروگاه‌ها غیر منطقی است. نرخ خرید برق از نیروگاه ها از سال ۱۳۹۳ تا کنون تغییر زیادی نداشته و فقط در دو سال گذشته حدود ۵۰ درصد افزایش داشته که این افزایش تقریبا ۵۰ درصدی در طی ۸ سال هیچ تناسبی با رشد هزینه ها و تورم و… نداشته است. اگر قرار است نرخ برق نیروگاه ها واقعی شود، باید اجازه دهند نرخ منطقی و واقعی تعیین شده و وزارت نیرو نیز همچون سایر مشتریان برق نیروگاه ها، در بازاری شفاف اقدام به خرید برق کند. اصلا منطقی نیست که وزارت نیرو بعنوان یک خریدار عمده، نرخی غیر منطقی برای خرید برق از نیروگاه ها تعیین کند.
غیاث‌الدین ادامه داد: چالش دیگر نیروگاه‌ها که در جلسات با سازمان بورس مطرح کردیم، بحث مطالبات معوق نیروگاه‌ها بود. مطالبات نیروگاه‌ها از وزارت نیرو و شرکت های تابعه این وزارتخانه، بالغ بر ۴۰ هزار میلیارد تومان است. این حجم بدهی معوق موجب شده نیروگاه‌ها نقدینگی کافی برای پرداخت هزینه‌ها نداشته باشند.
وی تصریح کرد: رفع این دو مشکل از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار هم در دست پیگیری است و امیدواریم زودتر به نتیجه برسد.
دبیر سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق خاطرنشان کرد: قیمت‌گذاری غیر منطقی، مانع سرمایه‌گذاری‌های جدید در صنعت نیروگاهی بوده و متاسفانه وزارت نیرو برای مدیریت برق در کشور، به محض کمبود، اقدام به قطع برق صنایع می‌کند. حال آنکه این اقدام، راهکار مناسبی نیست و باید هم برای مدیریت مصرف برق در کشور، فرهنگ‌سازی صورت بگیرد و هم با رفع دو چالش نیروگاه‌ها، سرمایه‌گذاری های جدید در این صنعت را هم جذاب کرد.
فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه