• ایران
  • 1403/08/01
news-details
اخبار

با مشارکت اعضای سندیکا مدون می شود؛
چگونگی سرمایه‌گذاری‌های جدید در حوزه تولید برق با توجه به مشکلات گذشته

نظر به بحران کمبود برق در کشور، سندیکای شرکت های تولیدکننده برق شروط اعضای خود را برای انجام سرمایه گذاری به منظور احداث نیروگاه‌های جدید، جمع‌بندی و به نهادهای ذیربط ارائه می‌کند.
با توجه به اعلام آمادگی وزارت نیرو و شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی برای تسهیل روند سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه های جدید، مدیران عامل و نمایندگان شرکت های عضو، به منظور بحث و بررسی پیرامون مهمترین موانع پیش روی سرمایه‌گذاران و شرایط سرمایه‌گذاری جدید در حوزه نیروگاهی، روزیکشنبه 19 شهریورماه جاری در محل سندیکای شرکت های تولیدکننده برق گرد هم آمدند.
حاضرین در جلسه با تاکید بر این که پیش از هر اقدامی ضروری است وزارت نیرو مشکلات فعلی سرمایه گذاران را حل کند تا امکان سرمایه گذاری مجدد برای آنها فراهم شود، تصریح کردند، بازگشت سرمایه به صنعت نیروگاهی کشور، مستلزم حل مسائل سرمایه گذاران فعلی این حوزه به ویژه در خصوص قراردادهای ECA است.
همچنین خاطرنشان شد چنانچه وزارت نیرو تغییر سیاست های حوزه تولید برق را برای عبور از شرایط بحرانی فعلی با جدیت در دستور کار خود قرار داده است، می توان به یک گفتمان مشترک و راهکار عملیاتی که منافع ملی و نیز منافع بخش دولتی و خصوصی برق را تامین کند، دست یافت.
با این حال حاضرین در این نشست، عدم تغییر رفتار و رویکرد وزارت نیرو با بخش خصوصی و بی توجهی به نظرات سرمایه‌گذاران خصوصی و غیردولتی نیروگاهی در تصمیم گیری ها، تداوم مشکلات سرمایه‌گذاران با صندوق توسعه ملی، اجرای سلیقه‌ای قوانین موجود، عدم تعیین تکلیف نحوه تامین و قیمت سوخت نیروگاه‌ها و عدم پرداخت به موقع مطالبات آنها را به عنوان مهمترین موانع سرمایه‌گذاری در حوزه تولید برق مطرح کردند.
در همین راستا پیشنهاد شد با توجه به رویکرد جدید وزارت نیرو، سندیکا پس از دریافت پیشنهادهای آن وزارتخانه به منظور رفع موانع سرمایه‌گذاری، نظرات خود را بر مبنای موارد طرح شده از سوی وزارت نیرو تدوین کرده و به دولت ارائه دهد. همچنین تاکید شد که نیروگاه ها و سرمایه گذاران از مذاکره مستقل با وزارت نیرو خودداری کرده و اجازه دهند که همه موارد به صورت منسجم از سوی سندیکا پیگیری شود.
علاوه بر این، پیشنهادشد، مجموعه مشکلات سرمایه‌گذاران صنعت برق به شکل جامع و مستند در قالب گزارش تهیه و برای وزارت نیرو و سایر نهادهای بالادستی از جمله سازمان برنامه، مجلس شورای اسلامی و... ارسال شود.
یکی دیگر از تصمیمات این نشست، تشکیل یک کارگروه با هدف تهیه گزارش شامل پیشنهادها و تعیین شروط فعالان صنعت نیروگاهی به منظور انجام سرمایه‌گذاری‌های جدید بود تا علاوه بر وزارت نیرو به سایر نهادهای بالادستی ازجمله سازمان برنامه، مجلس و سایر نهادهای تصمیم ساز نیز ارسال شود. علاوه بر این گزارش، سندیکا چارچوب قراردادی مورد وثوق دو طرف را تهیه کرده و نکات قراردادی مورد نظر بخش خصوصی را از طریق استعلام از اعضا احصا کرده و به وزارت نیرو ارائه کند.
گفتنی است وزارت نیرو در طرح خود برای جلب نظر سرمایه گذاران برای احداث نیرو گاه های جدید، تصریح کرده است، این نیروگاه ها می توانند برق تولیدی خود را به مدت 5 سال مستقیما به صنایع بفروشد و از محل درآمد حاصل از این فروش، امکان بازگشت سرمایه خود را فراهم کند. ضمن اینکه در صورت بروز مشکل و خروج نیروگاه از مدار، وزارت نیرو متعهد به تامین برق صنایع طرف قرارداد با این نیروگاه ها خواهد بود و مازاد تولید آنها را نیز خریداری خواهد کرد. همچنین اعلام شده که زمینه برای فروش مستقیم 25 درصد از برق تولیدی نیروگاه های موجود به صنایع فراهم نیز می شود.
فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه