در جلسه مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده سندیکا که روز هجدهم تیرماه و با حضور اکثریت اعضا در محل این تشکل برگزارشد، صورت های مالی سال 1402 تصویب و ترکیب هیات مدیره با آراء اعضا ترمیم شد.
در این جلسه حسنعلی تقی زاده لنده عنوان رییس، نصرت اله کاظمی و جمشید صاحبی به عنوان ناظر اول و دوم و عباس خالدنژاد به عنوان منشی جلسه، هیات رییسه مجمع را تشکیل دادند و جلسه با حضور نماینده رسمی اتاق بازرگانی ایران و نمایندگان شرکت های عضو رسمیت یافت.
در ابتدای مجمع عمومی سندیکا، رییس هیات مدیره گزارشی از عملکرد سندیکا با محورهای مهمترین اقدامات و دستاوردهای سال 1402 و برنامه های کلیدی سال 1403 این تشکل ارائه داد. وی در خصوص سرفصل های پیگیری شده در سندیکا خاطرنشان کرد: در طول سال 1402 محورهای متعددی در بخش های مختلف سندیکا اعم از دبیرخانه، کمیسیون ها و هیات مدیره دنبال شده که مهمترین آنها تعیین سقف نرخ انرژی و نرخ پایه آمادگی، بازپرداخت تسهیلات ارزی نیروگاهها، عدم تمکین وزارت نیرو به قوانین و نیز احکام دیوان عدالت اداری، تشکیل نهاد رگولاتوری و همچنین موضوع مطالبات و پرداخت خسارت تاخیر بوده است.
تقی زاده در ادامه به پیگیری های گسترده انجام شده جهت رفع مشکلات مالیاتی اعضا اشاره کرد و افزود: دفتر پژوهش سندیکا در طول سال گذشته پیشنهادهایی را برای درج در برنامه هفتم توسعه و بودجه سال 1403 تدوین کرده و رایزنی های گسترده ای را برای درج پیشنهادات سندیکا در این اسناد بالادستی با سازمان ها و نهادهای مختلف داشته که در نهایت منجر به درج بخشی از این پیشنهادها در برنامه هفتم و بودجه سال جاری شد.
رییس هیات مدیره سندیکا از انجام پیگیری های گسترده برای وصول مطالبات اعضا، بازنگری مقررات احتکار در ظرفیت بازار برق و اصلاح مصوبه 388 هیأت تنظیم بازار برق در طول سال 1402 خبر داد و گفت: از جمله دیگر اقداماتی که طی سال گذشته در دستور کار سندیکا بوده و به صورت موثری دنبال شده می توان به تسهیل روند دریافت کارت بازرگانی توسط نیروگاهها، تبیین و ارزیابی هزینههای سوخت پشتیبان، پیگیری تاسیس نهاد مستقل تنظیمگر بخش برق، پیگیری موضوع ابراز و آزمون ظرفیت و نیز بررسی هزینههای start - stop نیروگاهها بوده است.
او با بیان اینکه طی سال 1402 در جهت اطلاع رسانی و بهره منده مطلوب از ظرفیت های رسانه ای کشور برای انعکاس چالش ها و رویکرد های سندیکا اقدامات متعددی انجام شده است که به پاره ای از آنها اشاره می شود. در بخش روابط عمومی سندیکا 92 شماره از بولتن درخشش و بیش از 125 خبر و گزارش تهیه شده، تاکید کرد: 34 یادداشت و گزارش تحلیلی، 42 مصاحبه و 2 نشست مطبوعاتی هم حاصل تلاش روابط عمومی سندیکا برای انعکاس مشکلات، چالش ها و توانمندی های بخش خصوصی و غیردولتی تولیدکننده برق بوده است. همچنین سندیکا در طول سال گذشته طی بیش از 55 همکاری با رسانه های مکتوب، رادیویی، تلوزیونی و دیجیتال معتبر کشور، تلاش کرده تصویر دقیقی از شرایط صنعت تولید برق کشور به افکار عمومی و مدیران ارشد در نهادهای تصمیم ساز ارائه دهد.
تقی زاده در ادامه افزود: طی سال گذشته در رسانه های سندیکا به ویژه نشریه نیرو و سرمایه، به موضوعات کلیدی از جمله وامهای ارزی، تامین برق در تابستان، آسیبشناسی خصوصیسازی تولید برق و چشمانداز سرمایهگذاری در تولید برق پرداخته است. به علاوه چالشهای تأمین سوخت نیروگاهها، بخش برق در برنامه هفتم توسعه، چالشهای تعمیرات نیروگاهی، انتظارات از مجلس آتی، مطالبات و سایر چالشهای تولیدکنندگان برق و مدل بهبود فضای کسبوکار برای رفع ناترازی برق از جمله دیگر موضوعات مهمی بوده که در رسانه های سندیکا به شکل تخصصی بررسی و واکاوی شده است.
تقی زاده در بخش دیگری از سخنان خود به مهمترین دستاوردهای یک ساله سندیکا در طول سال 1402 اشاره و تصریح کرد: یکی از مهمترین دستاوردهای سندیکا کسب رتبه +A در بین بیش از 250 تشکل عضو اتاق بازرگانی و قرار گرفتن در بین 5 تشکل برتر کشور یکی از مهمترین آنها بوده است. همچنین اجرایی شدن ظرفیتهای بند (ص) تبصره 2 قانون بودجه 1401 برای تهاتر بدهیها و مطالبات با پیگیریهای سندیکا و ارائه پیشنهاد برای افزایش سقف نرخ انرژی و انجام پیگیریهای لازم برای ابلاغ آن در ابتدای سال 1402 که در نهایت منجر به ابلاغ قیمت 1060ریال به ازای هر کیلوواتساعت انرژی تولیدی در ابتدای سال گذشته شد، هم از دیگر دستاوردهای سندیکا در طول سال گذشته بوده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: حضور نمایندگان سندیکا در هیأتهای حل اختلاف مالیاتی، تخصیص بخشی از منابع پیشبینیشده در قالب الحاق یک بند به تبصره (5) ماده واحده قانون بودجه سال 1402 کل کشور به نیروگاه ها با پیگیریهای سندیکا و همکاری سندیکا با شرکت مدیریت شبکه در خصوص تهیه و تدوین گزارش تحلیلی و مستدل در خصوص هزینههای ناشی از استفاده از سوخت پشتیبان در نیروگاهها و شیوههای جبران آنها هم بخش دیگری از دستاوردهای سندیکا بوده است.
او از تخصیص کد شناسه واحد برای برق بدون شمولیت مالیات بر ارزش افزوده در نتیجه پیگیری های گسترده سندیکا خبر داد و عنوان کرد: ارائه پیشنهادهای سندیکا در خصوص نرخ پایه آمادگی و سقف نرخ انرژی در بازار عمدهفروشی برق در سال 1403 و استمرار پیگیری ها برای ابلاغ سقف نرخ انرژی در طول سال جاری و اخذ دستور معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در خصوص توقف اجرای مصوبه 388 هیأت تنظیم بازار برق هم نتیجه بخش دیگری از تلاش های سندیکا در واحدها و بخش های مختلف بوده است.
رییس هیات مدیره سندیکا با تاکید بر اینکه این تشکل تلاش می کند علاوه بر پیگیری مسائل و مشکلات جاری اعضا، جایگاه بخش خصوصی تولیدکننده برق را از مسیر رایزنی با دولت جدید (دولت چهاردهم) و دستگاههای ذیربط و نیز تعامل سازنده با مجلس دوازدهم پیگیری کند، افزود: احقاق حقوق مشروع شرکت های عضو از طریق مراجع حقوقی و قضایی هم جزو برنامه های اصلی سندیکا در سال 1403 خواهد بود. به علاوه ما تلاش خواهیم کرد مشکلات اعضا در زمینه بازپرداخت تسهیلات ارزی را از طریق تعامل با نهادهای ذیربط و سازماندهی اقدامات حقوقی پیگیری کرده و با تقویت تعاملات با اعضا و بهرهگیری مناسب از ظرفیتهای کارشناسی و اجرایی آنها ضمن تثبیت جایگاه بخش غیردولتی تولیدکننده برق، زمینه را برای اثربخشی بیشتر بر فضای کسب و کار این صنعت فراهم آوریم.
او با بیان اینکه تهیه گزارشهای تحلیلی و مستدل در خصوص چالشهای پیش روی بخش خصوصی تولیدکننده برق و مشارکت در تهیه و تدوین دستورالعملها و ضوابط مرتبط با حوزه کاری نیروگاههای خصوصی هم در دستور کار سندیکا قرار دارد، تصریح کرد: پیگیری تشکیل نهاد مستقل تنظیمگر بخش برق با اتکا به ظرفیتهای قانونی موجود، تلاش برای وصول مطالبات معوق اعضا بابت فروش برق و گنجاندن بند جریمه تاخیر در قراردادهای مربوطه، تلاش برای پرداخت مطالبات معوق اعضا بابت فروش برق و گنجاندن بند جریمه تاخیر در قراردادهای مربوطه و انجام پیگیریهای لازم به منظور تدوین و ابلاغ ضوابط قیمتگذاری برق از جمله دیگر برنامه های سندیکا برای سال 1403 محسوب می شود.
تقی زاده تلاش برای حل تعارضات قانونی از جمله در بحث استفاده از مازوت در ایام پیک زمستانی و جرایم نیروگاهها در صورت استفاده از سوختهای مایع، افزایش تعداد کرسیهای سندیکا در نهادهای اثرگذار از جمله اتاق بازرگانی و بورس انرژی و اعلام نظر و انعکاس مواضع سندیکا در خصوص قوانین بالادستی به ویژه بودجه 1404 را هم از دیگر برنامه های سندیکا دانست و خاطرنشان کرد: سندیکا تلاش می کند علیرغم محدودیت های گسترده پیش روی تشکل های اقتصادی، با تمام توان و امکانات خود و همچنین با اتکا به مشارکت و ظرفیت های شرکت های عضو، حقوق مشروع سرمایه گذاران و تولیدکنندگان غیردولتی برق را در بالاترین سطوح تصمیم سازی پیگیری کرده و جایگاه آنها را در توسعه صنعت برق کشور قوام بخشد.
در بخش دیگری از جلسه میرحجت میرمومنی، بازرس اصلی سندیکا گزارش خود را ارائه داد. در این گزارش وضعیت وصول مطالبات سندیکا در طول سال 1402 نامطلوب ارزیابی شده بود که با تصویب مجمع، مقرر شد شرکت ها تا پایان شش ماهه اول سال جاری، نسبت به پرداخت حق عضویت معوقه خود اقدام کنند و دبیرخانه گزارشی در این خصوص تهیه و به هیات مدیره ارایه دهد.
همچنین لزوم برگزاری مجمع در سه ماهه اول هر سال، لزوم تجمیع و ثبت اسناد مالی سنوات گذشته سندیکا تا شش ماهه ابتدایی سال 1403 از دیگر مواردی بود که پس از طرح توسط بازرس به سندیکا تکلیف شد. در ادامه سوالاتی در خصوص گزارش بازرس و همچنین تکالیف سال گذشته سندیکا مطرح و تاکید شد که ضروری است سندیکا تکالیف قانونی تعیین شده را در زمان مقرر انجام داده و گزارش آن را به اعضا ارائه دهد.
پس از آن گزارش بازرس و صورت های مالی سندیکا پس از بحث و بررسی، به تصویب اعضای مجمع رسید. همچنین در ادامه با توجه به اینکه تعیین روزنامه رسمی سندیکا یکی دیگر از دستورات جلسه مجمع بود، اطلاعات به عنوان روزنامه رسمی انتخاب و مصوب شد.
نمایندگان شرکت های عضو همچنین با بودجه پیشنهادی سندیکا برای سال 1403 نیز موافقت کرده و آن را به تصویب رساندند.
در نهایت نیز رای گیری به منظور ترمیم ترکیب هیات مدیره و انتخاب دو عضو علی البدل و نیز انتخاب بازرس اصلی و علی البدل سندیکا انجام و در نهایت بهمن مسعودی و محمدباقر عبایی به عنوان عضو علی البدل اول و دوم هیات مدیره و میرحجت میرمومنی و محمد نورمحمدپور به عنوان بازرس های اصلی و علی البدل سندیکا برای سال پیش رو برگزیده شدند.