• ایران
  • 1404/04/25
news-details
اخبار

در دستور کار کمیسیون مهندسی و سیستم‌ها قرار گرفت؛
اصلاح مصوبه حدود مجاز آلایندگی نیروگاه‌ها

نشست کمیسیون مهندسی و سیستم‌های سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق، هفدهم تیرماه با هدف بررسی آخرین تغییرات و پیگیری‌های صورت گرفته در خصوص شیوه‌نامه تخصیص و پایش مصرف سوخت نیروگاه‌ها و همچنین ارزیابی تاثیر آن بر روند فعالیت شرکت‌های عضو در محل این تشکل برگزار شد.
در این نشست ضمن تاکید بر ضرورت انجام پیگیری‌های لازم به منظور اعمال نظرات اصلاحی و پیشنهادی سندیکا در شیوه نامه مذکور، تصریح شد که شیوه سنجش راندمان نیروگاه‌ها و همچنین ارزیابی عوامل موثر بر این موضوع به ویژه مواردی که خارج از کنترل و اراده نیروگاه‌ها هستند، تاثیر بسزایی در این شیوه نامه خواهد داشت.
همچنین با توجه به پیگیری‌های گسترده سندیکا در خصوص جابجایی حدود مجاز الایندگی نیروگاه‌ها برای سوخت گاز و گازوییل و با استناد به مکاتبات صورت گرفته با وزارت نیرو خاطرنشان شد که پس از پیگیری‌های سندیکا، نامه‌ای از سوی معاون برق و انرژی وزیر نیرو با سازمان حفاظت محیط زیست با محوریت ضرورت بازنگری در حدود مجاز آلایندگی نیروگاه‌ها انجام شده و این سازمان نیز خواستار ارائه مستندات و مدارک لازم برای بررسی موضوع مذکور شده است.
در همین راستا مقرر شد کمیسیون ضمن برگزاری یک نشست مشترک با شرکت مادرتخصصی برق حرارتی، هماهنگی‌ها و همکاری‌های لازم را به منظور گردآوری و جمع بندی اطلاعات لازم در خصوص بالاتر بودن سطح آلایندگی سوخت گازوییل در نیروگاه‌ها و ضرورت جایجایی این حدود در تصویب نامه هیات وزیران با این شرکت انجام دهد.
در این جلسه همچنین به اقدامات صورت گرفته در کمیسیون برای ارزیابی هزینه‌های استفاده از سوخت پشتیبان در نیروگاه‌ها اشاره و تاکید شد که ضروری است با توجه به ناترازی‌های جدی در تامین سوخت نیروگاه‌ها و افزایش دوره تخصیص سوخت پشتیبان به آنها، این موضوع مجددا در دستور کار سندیکا قرار گیرد.
از این رو با توجه به هزینه‌های مالی ناشی از سوخت پشتیبان و ضرورت پیش بینی این هزینه‌ها در نرخ
AVC مقرر شد سندیکا طی نامه‌ای به دبیر هیات تنظیم بازار برق ضمن تاکید بر این نکته که در مدل‌های اقتصادی، گاز به عنوان سوخت اصلی نیروگاه‌ها تعیین شده و مبنای محاسبات نیز همیشه سوخت گاز بوده، درخواست کند که در محاسبات نرخ بازار، سوخت مایع در کنار سوخت اصلی یا در قالب جبران هزینه سوخت پشتیبان، در نظر گرفته شده و هزینه‌های ناشی از مصرف آن لحاظ شود.
در پایان این نشست با تاکید بر نقش تسهیل‌گری کمیسیون در معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان فعال در حوزه نیروگاهی، مقرر شد ضمن شناسایی این دست از شرکت‌ها، در جلسات آتی فرصتی برای معرفی محصولات و خدمات دانش محور آن‌ها در حوزه نیروگاهی در اختیار این شرکت‌ها قرار گیرد.

فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه