• ایران
  • 1403/02/05
news-details
اخبار


گزارشی از  چهارمین نشست ‌هم‌اندیشی با اعضای سندیکا در سال ۹۷ یک جمع، یک صدا

سندیکای شرکت‌‌های تولیدکننده برق چهارمین نشست هم‌اندیشی با اعضا را در سال ۹۷ صبح دوشنبه هفدهم دی ماه با حضور قریب به ۴۰  نفر ازمدیران ارشد شرکت‌های عضو در سالن دکتر رنجبر پژوهشگاه نیرو برگزار کرد.
در این نشست ضمن معرفی اعضای جدید سندیکا توسط دبیر این تشکل، اهم اقدامات انجام‌شده توسط دبیرخانه و هیات‌مدیره سندیکا طی سه ماهه سوم سال جاری و در فاصله بین سومین و چهارمین جلسه هم‌اندیشی تبیین شد. 
همچنین طی این دوره از برگزاری نشست هم‌اندیشی در سال جاری، ضمن ارائه گزارش تهیه‌شده در خصوص بخش برق لایحه بودجه سال ۹۸ کل کشور توسط واحد پژوهش سندیکا، برخی از مهم‌ترین پیشنهادهای اصلاحی سندیکا بر این بخش از لایحه مذکور اعلام و با ارائه متن آن به اعضا، از آنان درخواست شد برای اثرگذاری حداکثری بر احکام بودجه، راسا جهت رایزنی با نمایندگان مجلس در حوزه انتخابی خود اقدام کنند.
در ادامه این نشست پیشنهادی از سوی دبیر و رییس هیات‎مدیره سندیکا مبنی بر تدوین متن بیانیه‎ای از سوی سندیکا به منظور توضیح مشکلات و نیازهای موجود در بخش تولید نیروی برق با اخذ نظرات تکمیلی و درخواست امضای حداکثری اعضا مطرح شد. بر این اساس نمایندگان شرکت‌های عضو سندیکا به اعلام نظرات و پرسش‌های خود در رابطه با اقدامات صورت‌گرفته و برنامه‌های آتی سندیکا پرداختند. 
در بخش پایانی این نشست نیز با حضور مهندس سیدمحسن مرجانمهر معاون فناوری و دیگر مسئولین پژوهشگاه نیرو، معرفی ظرفیت‎های پژوهشگاه برای همکاری با اعضای سندیکای شرکت‎های تولیدکننده برق صورت گرفت. در این راستا مهندس مرجان‌مهر طی ایراد سخنانی ضمن اشاره به لزوم تبدیل برق از خدمت به کالا و تعمیرات پیشگیرانه در نیروگاه‌ها اذعان داشت رویکرد پژوهشگاه در این رابطه تجارت‌محور و در قالب انتفاعی دو سویه است. 
در ادامه این بخش دو ارائه در خصوص موضوعات تخصصی با عناوین «نقشه‌ راه افزایش راندمان نیروگاه‌ها» و «فناوری‌های بومی‌سازی‌شده جهت ارتقای توان و عمر واحدهای گازی بزرگ نیروگاهی» با تمرکز بر بحث پایش از راه دور نیروگاه‌ها صورت گرفت که به ترتیب توسط مرکز توسعه فناوری بهره‌برداری و نگهداری و تعمیرات واحدهای نیروگاهی و مرکز توسعه فناوری توربین‌های گازی پژوهشگاه نیرو تهیه و تنظیم شده بود. 
گفتنی است نشست آتی هم‌اندیشی با اعضا در سال جاری، در اسفندماه برگزار خواهد شد. مشروح گزارش این نشست را در ادامه خواهید خواند.

 

اقدام و عمل سندیکایی‌ها در فاصله بین دو هم‌اندیشی


در بخش ابتدایی این نشست مهندس پرویز غیاث‌الدین دبیر سندیکا، ضمن خوش‌آمدگویی به حضار، به شرکت‌های خدمات بازرگانی آینده‌نگر مهر، تولید نیروی آتیه صبا، تولید و مدیریت نیروگاه زاگرس کوثر و تولید انرژی‌گستر قشم که به تازگی به جمع شرکت‌های عضو سندیکا پیوسته‌اند خیر مقدم گفت. 
وی در ادامه به ارائه گزارشی از عملکرد سندیکا در حد فاصل سومین و چهارمین نشست هم‌اندیشی با اعضا پرداخت که در خلال آن، مهندس محمدعلی وحدتی رییس هیات‌مدیره و دکتر کریم افشار مشاور سندیکا نیز به شرح توضیحات تکمیلی در خصوص اقدامات سندیکا مبادرت ورزیدند.
این گزارش به اقداماتی در محورهایی چون حل مساله تهاتر، آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها، نهاد رگولاتوری، تعاملات با مجلس شورای اسلامی در زمینه لایحه بودجه ۹۸، برگزاری نشست‌های تخصصی در حاشیه سی‌و‌سومین کنفرانس بین‌المللی برق، تشکیل و راه‌اندازی کمیسیون‌های تخصصی سندیکا و فعالیت‌های اخیر واحدهای پژوهش، آموزش و روابط عمومی سندیکا اختصاص یافت.
براین اساس در رابطه با حل مساله تهاتر، مطالبات اعضا و تنفس برای بدهی‌ها، به برگزاری نشستی با مدیران عامل نیروگاه‌ها  اشاره شد که در خصوص اعمال ماده ۱۳ در رایی از هیات عمومی دیوان عدالت اداری صورت گرفته بود که به نرخ پایه آمادگی نیروگاه‎ها می‌پرداخت. همچنین پیگیری‌های سندیکا از اتاق ایران در ارتباط با بازپرداخت تسهیلات با نرخ ارز دولتی مصوبه ۱۹/۱/۹۴ هیات وزیران و افزایش نرخ آمادگی در بازار برق بند (و) ماده ۱۳۳ قانون برنامه پنجم توسعه در این راستا مورد اشاره قرار گرفت. 
مهندس غیاث‌الدین در بحث آیین‌نامه و دستورالعمل‌ها نیز از برگزاری جلساتی در کارگروه بازار برق به مدیریت دکتر افشار خبر داد که با حضور کارشناسان شرکت مدیریت شبکه برق ایران در محل سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق انجام شده بود. همچنین دیدار صورت‌گرفته با دکتر داوود فرخزاد مدیرعامل این شرکت و معاونین وی در ارتباط با آمادگی قرارگیری سامانه کنترل خودکار تولید (AGC) در شبکه، از دیگر اقدامات سندیکا در این رابطه بوده است. 
 درادامه این نشست با طرح موضوع رگولاتوری، پیگیری‌های سندیکا در زمینه تشکیل و تهیه اساس‌نامه نهاد تنظیم‎گر مستقل در بخش برق تشریح شد که با حضور مستمر و منظم رییس هیات‌مدیره و دبیر سندیکا به نمایندگی از شرکت‌های غیردولتی تولید برق و سندیکا در جلسات شورای رقابت، به اثرگذاری سندیکا بر مواد این اساس‌نامه انجامیده است. بنا به گفته مسئولین سندیکا در این نشست، نتیجه این تلاش‌ها به نهایی‌شدن اساس‌نامه تشکیل نهاد رگولاتوری و ارسال آن به هیات دولت منجر شده است. 
در زمینه تعاملات با مجلس شورای اسلامی نیز به دو نمونه مهم اشاره شد. در این راستا از حضور دکتر غلامرضا حیدری نماینده تهران و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی به همراه هیات‌رییسه پژوهشگاه نیرو در جلسه هیات‌مدیره سندیکا یاد شد که طی آن جلسه، طرح مشکلات و انتظارات تولیدکنندگان غیردولتی برق صورت گرفته بود. 
علاوه بر این، دیدار با دکتر جهانبخش محبی‌نیا نایب‌رییس اول کمیسیون برنامه و بودجه مجلس برای ارائه پیشنهادهای اصلاحی سندیکا در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ و تهیه فرم‌های پیشنهادی و پیگیری آن‌ها با هدف تصویب در لایحه بودجه از مهمترین اقدامات سندیکا در ارتباط با مجلس شورای اسلامی برشمرده شد.
دبیر سندیکا در ادامه، به برگزاری دو نشست‌ تخصصی در حاشیه سی‌وسومین کنفرانس بین‌المللی برق در محل پژوهشگاه نیرو اشاره داشت که در محورهای «بازار برق، چالش‌ها، فرصت‌ها و دورنمای آینده» و «آمادگی نیروگاه‌ها در تابستان ۱۳۹۸» صورت گرفته بود و در آن جمعی از مدیران و مسئولان دولتی و خصوصی و اعضای هیات‌مدیره سندیکا حضور یافتند.
طبق گزارش ارائه‌شده در این نشست هم‌اندیشی از دیگر اقدامات دبیرخانه سندیکا در این دوره تهیه و تصویب دستورالعمل کمیسیون‌های تخصصی در هیات‌مدیره و فعال کردن ۶ کمیسیون با مشارکت شرکت‌های عضو و اعضای هیات‌مدیره و مشاورین سندیکا بوده است. 
همچنین در ادامه تصریح شد: دبیرخانه سندیکا در دوره زمانی مورد نظر مکاتبات و پیگیری‌های متعددی با اتاق ایران و تهران، مجلس شورای اسلامی و مرکز پژوهش‌های مجلس و وزارت نیرو به منظور حل مسائل و مشکلات اعضا داشته است که این پیگیری‌ها تا رسیدن به نتیجه مطلوب استمرار خواهد داشت. 
در بخش دیگری از گزارش عملکرد، اقدامات صورت‌گرفته در سایر واحدها توسط دبیر سندیکا تشریح شد که فعالیت‌های پژوهشی انجام‌شده در واحد پژوهش سندیکا از جمله آن‌ها بود. وی در اشاره به اهم این موارد، تهیه پیشنهادی پژوهشی با محتوای «تدوین نقشه راه توسعه صادرات برق» و ارسال آن برای اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران را یادآور شد که این امر به منظور بهره‌برداری از حمایت فکری و مالی اتاق تهران صورت گرفته بود. علاوه براین، تهیه گزارش تحلیل آماری و احکام لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ در بخش برق و گردآوری اطلاعات برای استفاده در سخنرانی مهندس وحدتی به نمایندگی از سندیکا در چهارمین کنگره راهبردی نفت و نیرو از دیگر نمونه‌های فعالیت‎های واحد پژوهش سندیکا طی این دوره بوده است. 
 
در ادامه جلسه گزارش تحلیلی تهیه‌شده در ارتباط با لایحه بودجه سال ۱۳۹۸، توسط پگاه پاشا کارشناس واحد پژوهش سندیکا برای حضار ارائه شد و با توزیع متن پیشنهادهای اصلاحی تهیه‌شده در سندیکا در میان حاضرین از آنان خواسته شد جهت پیگیری این موارد تا حصول نتیجه، با نمایندگان حوزه انتخابی و استان خود مذاکره کنند.
از دیگر اقدامات مورد اشاره دراین نشست، تقویت بخش روابط عمومی بود که به گفته دبیر سندیکا، با انعکاس مستمر اخبار سندیکا در بولتن روزانه و بهبود وضعیت نشریه «نیرو و سرمایه» زیر نظر شورای سیاست‌گذاری نشریه صورت گرفته است. 
علاوه بر این، بهبود وضعیت سایت و اطلاع‌رسانی منظم رویدادهای سندیکا، در کنار حضور در نمایشگاه جانبی سی‌و‌سومین کنفرانس بین‌المللی برق از طریق  برپایی غرفه سندیکا و معرفی تشکل، اعضا و خدمات، از دیگر اقدامات انجام‌شده توسط این واحد ذکر شد. همچنین برگزاری چندین نشست مطبوعاتی و هماهنگی برای مصاحبه‌های رادیویی و تلویزیونی با تعدادی از مدیران شرکت‌های عضو، اعضای هیات‌مدیره و دبیر سندیکا در خصوص مسائل و مشکلات شرکت‌های عضو و انعکاس خبری آن، از جمله مهم‌ترین تلاش‌های صورت‌گرفته در واحد روابط عمومی سندیکا عنوان شد که به منظور برقراری ارتباط موثرتر با اعضا و انعکاس مشکلات آن‌ها انجام شده است. 
آخرین بخش از گزارش عملکرد سه ماهه سوم سندیکا، مربوط به راه‌اندازی واحد آموزش و برگزاری موفق سه دوره آموزشی با مشارکت بالای کارشناسان شرکت‌های عضو در طی سه ماهه اخیر بود. مهندس غیاث‌الدین در خلال این توضیحات تصریح کرد: دوره‌های طراحی‌شده در واحد آموزش سندیکا صرفا با توجه به نیازهای اعضا بوده و تلاش شده تا جوابگوی سوالات و چالش‌های مطرح برای شرکت‌های عضو باشد.
وی در رابطه با دیگر اقدامات این واحد، از تفاهم همکاری با مرکز همکاری‌های ژاپن در خاورمیانه(JCCME) اشاره داشت و همکاری با این موسسه را با هدف برگزاری دوره‌های آموزشی در داخل و خارج از کشور از دیگر برنامه‌های پیش روی سندیکا عنوان کرد. لازم به ذکر است سمینار یک‌روزه با عنوان «بهبود مستمر به سبک ژاپنی» به عنوان نخستین تجربه همکاری با این موسسه بیست‎وسوم دی ماه در پژوهشگاه نیرو برگزار خواهد شد. 
بخش پایانی سخنان دبیر سندیکا نیز خطاب به اعضا بود که هدف آن درخواست افزایش همکاری آنان با سندیکا به منظور تحقق هرچه بیشتر اعلام شد. بر همین اساس، پاسخ به نامه‌های ارسالی سندیکا، معرفی مدیران و کارشناسان برای همکاری در نشست‌های مطبوعاتی و میزگردها و نیز همکاری در قالب ارسال مطلب به منظور انتشار در بولتن روزانه و نشریه نیرو و سرمایه، از جمله محورهایی بود که وی در راستای ارتقای کمیت و کیفیت تعامل اعضا با سندیکا به مورد تاکید قرار داد.

 

 

گفتگویی از جنس هم‌اندیشی 


یقینا مهمترین بخش از نشست‌هایی که با عنوان هم‌اندیشی با اعضای سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق نام‌گذاری می‎شود، نظرات، پیشنهادها و خواسته‌هایی است که از سوی اعضای سندیکا به دبیرخانه و هیات‌مدیره این تشکل اعلام می‌شود. در چهارمین دوره از نشست هم‌اندیشی سال جاری نیز بیان این نظرات و در مواردی سوالات از سوی اعضا، چراغ راه فعالیت‎های آتی سندیکا خواهد بود. 
مهندس غلامرضا اتابکی مدیرعامل شرکت پرتو شمس تابان، مهندس محمدرضا وزوائی رییس هیات‎مدیره شرکت تولید نیروی برق دماوند، مهندس عبدالخالق‌زاده مدیرعامل شرکت شمس سرخس، دکتر محمد جعفری مدیرعامل نیروگاه زاگرس و مهندس رضا محمدی  از شرکت گهر انرژی سیرجان (نیروگاه سمنگان) از جمله اعضای حاضر در این نشست بودند که به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند. اختصارا این نظرات به مسائلی چون تاکید بر بروز بحران در تابستان۹۸ در مجامع تصمیم‌گیری، لزوم قرار گرفتن موضوع بیع متقابل در نیروگاه‌های سیکل ترکیبی در دستورکار سندیکا و بحث گواهی عدم ظرفیت اشاره داشتند.
 

 

برق، بحران ۹۸


در ابتدای  این بخش، مهندس محمدرضا وزوائی رییس هیات‌مدیره شرکت تولید نیروی برق دماوند پس از ارائه گزارشی در خصوص بخش برق لایحه بودجه ۹۸، ضمن پرسش در خصوص مرحله و روند اعمال نظر سندیکا بر این لایحه، در مورد مرجع ارائه اصلاحات پیشنهادی بر این لایحه سوال کرد. 
وی با اشاره به دشوار بودن اعمال تغییرات بر لایحه بودجه در مراحل پایانی تصویب آن، پرسید: آیا سندیکا در مرحله برنامه‎ریزی‌های وزارت نیرو در خصوص بودجه هم مشارکت داشته است یا بنا است این پیشنهادهای اصلاحی تنها در این مرحله و از طریق نمایندگان در کمیسیون‌های مجلس شورای اسلامی ارائه شود؟
مهندس محمدعلی وحدتی رییس هیات‌مدیره سندیکا در پاسخ به این پرسش اظهار داشت: در این خصوص تبادل اطلاعاتی بین سندیکا و وزارت نیرو صورت گرفته است اما در هنگام تدوین آن نمایندگانی از سندیکا حضور نداشته‌اند. البته در مضامین پیشنهادهای اصلاحی ارائه‌شده از سوی شرکت مادرتخصصی برق حرارتی نیز جز در یک مورد مشابهت کاملی با پیشنهادهای سندیکا مشاهده می‎شود و می‎توان گفت مجموعا در مورد لایحه بودجه ۹۸ با شرکت‌های توانیر و برق حرارتی هم‌جهت هستیم. 
وی با بیان این مطلب، مجددا بر لزوم پیگیری این پیشنهادها توسط اعضا و در مراجعه به نمایندگان حوزه انتخابی مربوطه تاکید کرد و در توجیه آنان در فرصت اندک باقی‎مانده، گفت: اطمینان داشته باشید در  این صورت، نمایندگان همراهی مناسبی برای اعمال این پیشنهادها خواهند داشت. برای این منظور باید موضوعاتی مثل بحث تهاتر، برای نمایندگان مجلس به خوبی تشریح شود تا از عدول وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان برنامه و بودجه از همکاری در این زمینه جلوگیری شود.
به گفته مهندس وحدتی، در اصلاحیه بودجه ۹۷ عبارتی قید شده است که  بر اساس آن طلب نیروگاه‎ها از شرکت‌های دولتی عینا طلب از دولت تلقی می‌شود، که این عبارت در لایحه بودجه ۹۸ دیده نمی‎شود. 
 پگاه پاشا کارشناس واحد پژوهش سندیکا نیز دراین رابطه به موفقیت مهمی اشاره کرد که برای درج موضوع تهاتر در لایحه بودجه ۹۷ پس از رایزنی‌های صورت‌گرفته توسط سندیکا در آن برهه حاصل شده بود.
مهندس وزوائی همچنین ماهیت صنعت برق کشور را اختصارا دولتی، انحصاری، یک طرفه و نهایتا ناکارآمد توصیف کرد و استمرار فعالیت واحدهای نیروگاهی را در امر تولید برق که به رغم مشکلات عدیده موجود صورت می‎پذیرد، موجب سوء برداشت در نهادهای دولتی برشمرد و گفت: مسئولین براساس فرمول ساده همخوانی هزینه و درآمد که اساس ادامه حیات هر کسب و کاری است، نمی‎توانند شرایط فعلی صنعت تولید برق را درک کنند که به رغم محصول غیر قابل ذخیره و پرداخت نشدن مطالبات معوق طولانی‎مدت، عملا تنها به واسطه تعلیق هزینه‌هایی چون مالیات و بیمه و وام‌ها ... پابرجا مانده است. اما این شرایط باید بی‌پرده برای مسئولین تشریح شود. 
وی همچنین با اشاره به جهش نرخ ارز در ماه‎های اخیر، از ۲.۵ برابر شدن ارزش ریالی وابستگی خارجی در نیروگاه‎ها طی این مدت خبر داد و پیشنهاد کرد: بهتر است علاوه بر رایزنی‎ها با مجلس در خصوص مواردی چون اعمال اصلاحات در لایحه بودجه ۹۸، مذاکره با وزارت نیرو برای اصلاح رویه یکسویه موجود در این وزارتخانه در مواردی چون جلوگیری از صادرات برق برای بخش خصوصی و ممانعت این وزارتخانه از تبادل قراردادهای دوجانبه، در اولویت قرار گیرد.
این عضو سندیکا که در تدوین پیش‎نویس بیانیه‌ای که به زودی توسط سندیکا صادر خواهد شد مشارکت داشته است، در خلال این نشست در مورد لزوم توافق بر سر کلیت این بیانیه تصریح کرد: پیشنهاد بنده آن است که محور اصلی این بیانیه بر اعلام بحران برق در سال ۹۸ تمرکز یابد و در ذیل آن برخی جزییات مشکلات اعضا تبیین شود.

 

 

 

مسکوت ماندن مشکلات برق، انتخاب یا غفلت؟


در ادامه، مهندس غلامرضا اتابکی مدیرعامل شرکت پرتو شمس تابان با ابراز نگرانی از صحبت‌هایی در خصوص دریافت برق یارانه‌ای و ارزان توسط صنایعی چون سیمان، پتروشیمی و ... و لزوم تغییر این رویه، اظهار داشت: از نظر من نباید این موضوع آنچنان در محافل مختلف مورد تاکید قرار گیرد که موجب واهمه تصمیم‌گیرندگان از لطمه به صنایع مزبور شود. 
وی به عنوان رویه‌ای جایگزین برای شرکت های عضو سندیکا، پیشنهاد کرد، موضوعاتی چون لزوم تشکیل نهاد رگولاتوری، رفع موانع موجود بر سر راه صادرات برق توسط بخش خصوصی، مبحث قرارداد دوجانبه و نیز پرداخت مابه‌التفاوت نرخ تکلیفی و نرخ تمام‌شده برق از محل بودجه عمومی دولت مورد تمرکز قرار گیرد تا از این طریق کلیت دولت پاسخگو شود.
مدیرعامل شرکت پرتو شمس تابان در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این نشست، در خصوص اعمال اصلاحات پیشنهادی سندیکا در لایحه بودجه و اجرایی شدن این موارد در شرایط کنونی اقتصاد کشور و وضعیت خاموشی‎ها در تابستان ۱۳۹۸ مورد بررسی قرار داد و چنین نتیجه‌گیری کرد: در هر حالت متولی و مخاطب گلایه‎های ما وزارت نیرو نیست چرا که برخلاف نظر سایر دوستان، به نظر من اقدام نکردن مسئولین این وزارتخانه برای پیگیری خواسته‌های بخش خصوصی نزد سایر مقامات دولت، بیش از آنکه حاصل بی‎توجهی آنان باشد، نوعی رویکرد انتخابی از سوی آنان و کلیت نظام است تا موجب حساسیت و موضع‌گیری منفی از سوی جامعه و سایر بخش‌ها نشود. 
علاوه براین مهندس سیدحسین عبدالخالق‌زاده مدیرعامل شرکت شمس سرخس دیگر عضو سندیکا بود که به بیان نظرات خود در این نشست پرداخت. وی در ابتدا با اشاره به رویه محتاطانه سندیکا در سال گذشته و در برهه خاموشی‌های تابستان ۹۷، اذعان داشت: به رغم فرمایشات دوستان من فکر می‌‎کنم به واسطه حسن نیت و تلاش صبورانه شرکت‌های غیر دولتی تولیدکننده برق، پیک مصرف در سال ۹۸ نیز به هر طریق سپری خواهد شد و چه بسا با کمک همین شرکت‌ها برنامه ۰۹۸ نیز تحقق یابد. اما این موارد موضعی و با فشار بر بخش خصوصی صورت می‌گیرد، لذا باید هر چه زودتر این شرایط و مشکلات خود را به رده‎های بالاتر تصمیم‌گیرنده ارجاع دهیم، چرا که عملا وزارت نیرو و مجموعه توانیر در این خصوص امکان اقدام جدی‎تر را ندارند.

 

 

مصائب طرح‎های توسعه‌ای متوقف


دکتر محمد جعفری مدیرعامل نیروگاه زاگرس کوثر در ادامه چهارمین نشست هم‌اندیشی با اعضا در سال ۹۷، اهمیت موضوع قراردادهای دوجانبه را مد نظر قرار داد. وی در این رابطه ضمن اشاره به ناتمام‌ماندن طرح توسعه نیروگاه زاگرس کوثر بر اثر تغییر رویه بانک عامل مربوطه در خصوص نرخ ارز و به تبع آن کاهش بیش از ۵ درصدی در IRR طرح توجیهی تهیه‌شده برای آن، تصریح کرد: با توجه به ثبات قیمت برق به رغم چنین نوساناتی، عملا سرمایه‌گذاری در این صنعت با وجود تمایل دولت و بخش خصوصی مغفول مانده است و طرح‌های توسعه‌ای نیز با توقف مواجه شده‌اند که این امر قطعا موجب خاموشی‎های بیش از پیش در سال آینده خواهد شد.
وی در ادامه به بحث بیع متقابل برای نیروگاه‎های سیکل ترکیبی اشاره داشت. بنا به گفته‎های دکتر جعفری، موضوع بیع متقابل با وجود انجام چندین پروژه تا مرحله بهره‎برداری و پیگیری وزارت نیرو در این زمینه بر اساس ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر، کماکان با مشکلات حل‌نشده‌ای مواجه است که حصول نتیجه برای رفع آن‎ها، اقدام جدی سندیکا را طلب می‎کند.
مدیرعامل نیروگاه زاگرس کوثر همچنین از طرف این مجموعه و سازمان‎های بالادستی آن، از جمله سازمان سرمایه‎گذاری کوثر و بنیاد شهید برای انجام همکاری‎های لازم اعلام آمادگی کرد و افزود: تنها راه نتیجه‌بخش در این رابطه، یک صدایی شرکت‌های عضو سندیکا است که با همگرایی خواسته‌های اعضا در یک بیانیه، امید است منتج به نتایج مثبتی شود. 
پس از بیان این مطالب توسط اعضا، جمعی از مدیران پژوهشگاه نیرو به ارائه گزارش‌هایی در خصوص زمینه‌های همکاری‎ فنی پژوهشگاه نیرو پرداختند که مهندس اتابکی در این خصوص ضمن استقبال از این گونه همکاری‌ها پیشنهاد کرد این پژوهشگاه در رابطه با آسیب‌شناسی وضعیت تولید بخش خصوصی نیز با تعریف پروژه‌ای پژوهشی در اسرع وقت اقدام کند تا نتایج مستند و علمی آن در پیگیری خواسته‌های سندیکا در مراجع ذی‎ربط یاری‌کننده باشد.
 مهندس احمد مطهری نایب‌رییس هیات‌مدیره سندیکا نیز با تایید این موضوع و ضمن تقدیر از فعالیت‌های فنی در حال انجام در پژوهشگاه نیرو، خواستار آن شد که کارشناسان پژوهشگاه ضمن ارائه مباحث فنی در مجموعه وزارت نیرو به تبیین مناسبات اقتصادی این طرح‌های فنی نیز بپردازند چرا که سرمایه‌گذاران تنها در صورت وجود صرفه و بازدهی اقتصادی برای ورود به این طرح‌ها راغب می‌شوند.
 مهندس رضا محمدی از شرکت گهر‌ انرژی سیرجان (نیروگاه سمنگان) نیز به عنوان آخرین عضو سندیکا که در این نشست، در دو محور به بیان نظرات خود پرداخت. وی در ابتدا با تاکید بر لزوم وجود قدرت اجرایی برای سندیکا این امر را برای ایجاد وحدت رویه در میان اعضا خصوصا در مواردی چون قیمت‎دهی در بورس انرژی یا قرارداد دوجانبه ضروری دانست.
مهندس محمدی در ادامه با تشریح وضعیت مجموعه متبوع خود در بحث گواهی ظرفیت و جلسه‌های متعدد با نمایندگان شرکت مادرتخصصی برق حرارتی و پاره‌ای مسئولیت‎‎گریزی‎ها در نهادهایی از این دست، در خواست کرد این موضوع مبتلابه اعضا، جهت پیگیری در دستور کار سندیکا قرار گیرد.
مهندس وحدتی در پاسخ به موارد گفته‌شده توسط این عضو سندیکا ابراز امیدواری کرد، با واگذاری بحث صدور پروانه‌های بهره‌برداری به سندیکا، موضوع لازم‎الاجرا شدن برنامه‌های مورد ابلاغ از طرف سندیکا تحقق یابد.

 

 

یاری‎طلبی همه‌جانبه هیات‌مدیره از اعضا 


مهندس محمدعلی وحدتی رییس هیات‌مدیره سندیکا که در سخنان ابتدایی خود طی این نشست فرصت جلسات فصلی هم‌اندیشی را برای بازتاب نظرات بدنه اعضا مغتنم برشمرده بود، در اشاره‌ای به نامه سرپرست پیشین وزارت اقتصاد و دارایی به رییس جمهور و پاسخ دریافتی در خصوص تایید توقف واگذاری نیروگاه‌ها تا مدتی نامعلوم، تنها مفر بخش خصوصی را از این شرایط همراهی و همکاری در خصوص موضوعاتی چون تعیین نرخ خرید تضمینی برق، تبیین و پررنگ‌کردن اهمیت نهاد رگولاتوری در رسانه‌ها و نیز انجام رایزنی و هماهنگی شرکت‌های عضو با نمایندگان حوزه‌های انتخابی در خصوص اصلاح لایحه بودجه ۹۸ و ... اعلام کرد.
مهندس ابراهیم خوش‌گفتار نیز در این رابطه لزوم همراهی و هم‌صدایی اعضا را برای تبیین وضع موجود بخش تولید برق نزد مسئولین دولت ضروری دانست و با استناد به ردیف‌های تعیین‌شده در لایحه‌های بودجه، ثبات یا کاهش بودجه عمرانی وزارت نیرو را در مقابل رشد مستمر بودجه و هزینه‌های جاری این وزارتخانه نشان‌دهنده حساسیت نداشتن و نبود اراده کافی مسئولین این حوزه در مورد حل بحران‌های موجود و پیش‌ روی صنعت برق قلمداد کرد.
 وی با گلایه از آنکه لزوم به روز شدن قیمت برق به نسبت تمام کالاهای ضروری خانوار عملا طی دو دهه‌ گذشته مغفول مانده است، تلویحا اظهار داشت که این کالای حیاتی و استراتژیک در شرایط کنونی به وجه‌المصالحه دولت و ملت تبدیل شده است و این امر هرگونه تغییر در شرایط موجود این صنعت را دشوار می‎کند.
مهندس محمد ملاکی با تاکید بر این موضوع اخطار داد که با وجود چنین مشکلی در متولیان امر که خود را در تصور موجود برای تابستان بدون خاموشی در سال ۱۳۹۸ نیز نشان می‌دهد، نباید در مورد مسائلی چون نهاد رگولاتوری زیاد خوش‌بین بود و برای رفع این مشکلات باید بر توجیه مسئولین وزارت نیرو تمرکز کرد.
 

 

فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه