• 1403/02/07

در نشست هم‌اندیشی با اعضای سندیکا مطرح‌ شد؛
وحدت رویه در قیمت‌دهی، راهکاری برای عبور از بحران

نشست هم‌اندیشی اعضای هیات‌مدیره با مدیران عامل شرکت‌ها و هولدینگ‌های عضو سندیکا بعدازظهر دهم دی ماه در طبقه اول ساختمان جدید اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد. در این نشست ابتدا گزارشی از اقدامات و دستاوردهای هیات‌مدیره و دبیرخانه سندیکا طی 9 ماه ابتدای سال 1398، در 4 محور زیر به عنوان مسائل اصلی شرکت‌های عضو ارائه شد: قیمت خرید برق از نیروگاه‌ها، تشکیل نهاد تنظیم‌گر بخش برق، بازپرداخت تسهیلات ارزی صندوق توسعه ملی و صادرات برق. در ادامه این نشست تحلیل لایحه بودجه سال 99 در بخش بودجه صنعت برق به همراه پیشنهادهای اصلاحی ارسال‌شده از طرف سندیکا به نهادهای ذی‎ربط، توسط کارشناس واحد پژوهش این تشکل ارائه شد. اعضای هیات‌مدیره سندیکا در این نشست، با بیان آنکه مهلت اندکی برای تاثیرگذاری بر قانون بودجه سال آتی باقی مانده است، علت تعجیل دبیرخانه سندیکا برای برگزاری این نشست را همین امر ذکر کردند. آنان همچنین از مدیران شرکت‌های عضو سندیکا درخواست کردند تا از طریق مذاکره با نمایندگان مجلس در حوزه‌های انتخاباتی مرتبط با محل نیروگاه‌های تحت پوشش، برای تاثیرگذاری هر چه بیشتر در این خصوص اقدام کنند. بخش دیگری از این نشست به بیان نظرات مدیران شرکت‌های عضو سندیکا اختصاص داشت. در این بخش مهندس بهمن مسعودی قائم‌مقام مدیرعامل شرکت آرین ماه‌تاب گستر در سه محور به ارائه و تحلیل راهکارهای پیشنهادی برای حل معضل بازپرداخت تسهیلات ارزی پرداخت. نماینده شرکت سایناگستر پردیسان نیز در این نشست پیشنهاد استفاده از اسناد خزانه اسلامی را به عنوان راهکاری برای پرداخت مطالبات بخش خصوصی برای افزودن به پیشنهادهای اصلاحی سندیکا در لایحه بودجه سال 1399 مطرح کرد. مهندس نادر صفرزاده مدیرعامل شرکت نیرو آتیه صبا نیز در این نشست به سخنان رییس مجلس شورای اسلامی در جریان افتتاح واحد گاز نیروگاه سیکل ترکیبی دالاهو در کرمانشاه که واگذاری نیروگاه‌ها به بنیادها را اقدامی غیر تخصصی و خلاف اصل 44 قانون اساسی دانسته بود، اشاره کرد. وی با بیان این مطلب خاطر نشان کرد: این سخنان پیام خوبی برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید به همراه نداشت و انتظار می‌رفت از سوی سندیکا واکنشی در قالب ارائه توضیحاتی به ایشان صورت می‌گرفت. مهندس مسعودی نیز در این خصوص با اشاره به آنکه همواره دیدگا‌ه‌های متضادی در مورد واگذاری نیروگاه‌ها به بخش خصوصی وجود داشته است، افزود: عمدتا گروهی که دیدگاه بلندمدتی به صنعت برق کشور دارند و نگران بروز خاموشی در سال‌های آینده هستند معتقدند باید مسیر برای ورود هر چه بیشتر سرمایه به بخش تولید برق هموار شود. مهندس کاظم چگنی نماینده شرکت مولد نیروی خرم‌آباد نیز در این نشست تاکید داشت: برای حل معضل بازپرداخت تسهیلات ارزی، پیش از هر چیز می‌بایست با ارائه آمار و ارقام مستند، ناهمخوانی و فاصله بین درآمد سالانه نیروگاه‌ها و اقساطی که باید بپردازند برای نمایندگان مجلس و مسئولان دیگر نهادهای مرتبط تبیین شود. موضوع اصلاح قراردادهای فروش برق از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست بود. در این باره نایب‌رییس هیات‌مدیره و رییس کمیسیون مالی و اقتصادی سندیکا از تهیه پیشنهاد اصلاحی قرارداد فروش برق در جلسات این کمیسیون و ارسال آن به شرکت مدیریت شبکه برق ایران خبر داد. پیرو طرح این موضوعات ضمن تاکید بر حفظ وحدت رویه در بین اعضای سندیکا، از سوی جمعی از اعضا پیشنهاد شد، برای نشان دادن اعتراض شرکت‌های تولیدکننده برق به تعویق چند ساله در اصلاح‌ قیمت خرید برق از نیروگاه‌ها و نازل بودن این نرخ طی این سال‌ها، برای مدتی قیمت فروش برق در بازار برق توسط تمام شرکت‌های عضو در بازه 80 تا 100 درصد نرخ سقف بازار ارائه شود. در این خصوص مقرر شد بررسی کارشناسی لازم در اولین فرصت توسط کمیسیون بازار برق و بورس انرژی سندیکا انجام شود و بر اساس آن تصمیم‌گیری جمعی در رابطه با این موضوع صورت گیرد. در پایان، با خبر خوش رییس هیات‌مدیره سندیکا در خصوص تصویب بند مرتبط با تهاتر در لایحه بودجه سال 1399 و حذف شرط «پرداخت نقدی 25 درصد»، در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی این نشست خاتمه یافت.