• 1403/01/10

در گفتگو با ایلنا مطرح شد:
نیروگاه‌های برقآبی خوزستان با تمام توان در مدار تولید انرژی برق

مدیر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه در ماه‌های گرم بر اساس الگوی بهینه‌سازی تولید حداکثر بهره‌وری در تولید انرژی به عمل خواهد آمد، گفت: یکی از اهداف سدهای بزرگ استان تولید انرژی پاک بوده که نقش مهمی در تأمین مصارف برق و جلوگیری از قطع آن در ساعات پیک مصرف دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، داریوش بهارلویی امروز جمعه ۱۶ خردادماه با اشاره به تولید متوسط ۷۰ هزار مگاواتی نیروگاه‌های برقآبی خوزستان، در گفتگو با ایلنا اظهار کرد: این میزان کم‌سابقه بوده که به سبب فعالیت مداوم و شبانه‌روزی پرسنل، متخصصان ستادی و اجرایی در آماده‌سازی، تعمیرات و نگه‌داری و در مدار نگه‌داشتن نیروگاه‌های برقابی به‌دست‌آمده است.
وی افزود: از پاییز سال آبی ۹۷ تاکنون به سبب شرایط خاص در منابع آب خوزستان به شکل مستمر این نیروگاه‌ها بیش از توان و ظرفیت در مدار بوده و حفظ و تداوم چنین شرایطی با وجود تحریم‌ها و کمبود منابع مالی بسیار دشوار است.
مدیر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: از منابع آب موجود در کشت تابستانه بیش از ۸ میلیارد مترمکعب سهم آب کشاورزی تعیین و حقابه تالاب و سایر مصارف ضروری به شکلی جداگانه در نظر گرفته شده است و تلاش می‌شود با کنترل‌ها و نظارت‌های شبانه‌روزی این حقابه ها تأمین گردد. بهارلویی با بیان اینکه چهار هدف عمده در سیاست‌های بهره‌برداری دنبال می‌شود، عنوان کرد: این اهداف شامل تأمین حداکثری مصارف آب کشاورزی به‌گونه‌ای که رونق آن قابل لمس باشد، به‌ویژه برای ۱۳۰ هزار هکتار کشت برنجی که در استان انجام می‌شود.
مدیر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان دومین هدف را تأمین حقابه های زیست‌ محیطی و تالاب‌ها اعلام و بیان کرد: سهم آن به‌طور کامل با هماهنگی سازمان محیط‌ زیست استان و شورای کشاورزی مشخص و اعلام شده است.
وی اضافه کرد: سومین هدف افزایش بهره‌وری و حداکثر سازی تولید انرژی برقابی است که با در نظر داشتن شرایط ویژه سال جاری امری بسیار حیاتی و ضروری محسوب می‌شود.
بهارلویی هدف چهارم را تضمین آب برای آغاز کشت‌های سال آینده عنوان کرد و ادامه داد: برای چهار هدف مذکور برنامه‌ریزی‌ها انجام گردیده و تمام بخش‌ها و ارکان سازمان آب و برق در این زمینه نهایت تلاش خود را بکار خواهند گرفت.
مدیر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینکه در حوزه تولید انرژی ۱۷ هزار گیگاوات ساعت برق پیش‌بینی می‌شود، افزود: این امر ضمن کم‌سابقه بودن ۳۰ درصد رشد نشان می‌دهد که در سال جهش تولید و اقتصاد بیانگر اهتمام این سازمان در تحقق شعار مقام معظم رهبری است.
وی تشریح کرد: این افزایش تولید انرژی در کنار رشد ۱۴ درصدی سطح کشت سال جاری که بیش از یک میلیون هکتار تخمین زده می‌شود، آبگیری 91 درصدی سدها و جلوگیری از سیلاب‌ها کارنامه موفق و خوبی از فعالیت‌های مدیریت منابع آبی را نشان می‌دهد.
بهارلویی در پایان تأکید کرد: صرفه‌جویی در مصرف آب و انرژی توسط همه بهره‌برداران می‌تواند کمک بزرگی در کاهش تنش‌های منطقه داشته باشد که این سازمان در حیطه تولید انرژی و تأمین آب به تمامی وظایف خود به شکل کامل جامع عمل پوشانده است.