عباسی دوانی با تأكید بر اینكه بدهی وزارت نیرو به بخش خصوصی باید سریعتر پرداخت شود اظهار كرد: ما باید سیاستی را وضع كنیم كه بخش خصوصی به سرمایهگذاری رغبت كند.
مصطفی رجبی مدیرعامل شركت مدیریت شبكه برق ایران و سخنگوی صنعت برق در مصاحبه تلفنی با برنامه «صبح و گفتگو» رادیو گفتوگو اظهار كرد: شاخص اصلی مصرف درست انرژی، شدت انرژی است كه متأسفانه ما در این شاخص روند صعودی داشتیم.
وی افزود: ما برای تولید كالا و خدمات تقریباً ۶۰ درصد بیشتر از متوسط جهانی انرژی مصرف میكنیم كه بخشی از آن ناشی از صنایع قدیمی با بازدهی كم است.
مدیرعامل شركت مدیریت شبكه برق ایران با اشاره به اینكه مصرف برق ۸۰ درصد مردم ایران زیر الگو است و تنها ۲۰ درصد مردم بیشتر از الگو مصرف میكنند گفت: یكی از دلایل پرمصرفی برخی مشتركین، عدم عایقبندیها و استفاده از وسایل برقی پرمصرف با راندمان و بازدهی پایین است.
رجبی بخشی از شدت مصرف انرژی در كشور را ناشی از فرسودگی و قدمت بالای شبكههای برق كشور دانست و افزود: در حال حاضر ۱۶ درصد از نیروگاههای كشور عمر بالای ۴۰ سال دارند و شبكههای برق هم تقریباً همین شرایط را دارند.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینكه نیروگاه سازی با راندمان تراز جهانی و بازدهی ۶۰ درصد در حال انجام است گفت: به دلیل ناترازی در تولید و توزیع برق، مجبوریم كه بخشی از نیروگاههای قدیمی و فرسوده را هم در مدار قرار دهیم.
وی متوسط بازدهی نیروگاههای كشور را ۳۹. ۳۸ صدم درصد اعلام كرد و افزود: با اجرای طرح پاداش مشتركین خانگی در سال گذشته، ۴۰ درصد از مشتركین مشمول پاداش مدیریت مصرف شدند و یكسوم آنها قبض رایگان یا بستانكار دریافت كردند.
رجبی یادآور شد: امسال هم به همین شكل است با این تفاوت كه امسال كسانی كه كمتر از الگو مصرف دارند و كسانی كه بیش از الگو مصرف میكنند اگر نسبت به دوره مشابه سال قبل مصرف كمتری داشته باشند، مشمول این پاداش خواهند شد.
وی از اصلاح تعرفه پرمصرفها بر اساس قانون بودجه خبر داد و گفت: پرمصرفها در صورت صرفهجویی قبض سبكتری دریافت خواهند كرد ضمن اینكه میتوانند از پاداشها نیز استفاده كنند.
در ادامه، فریدون عباسی دوانی عضو كمیسیون انرژی مجلس اظهار كرد: رشد مصرف انرژی مانند برق در وهله نخست نشانه رشد فنی و صنعتی كشور و بالارفتن سطح رفاه مردم است؛ اما گرمای هوا در فصل تابستان باعث میشود كه در ساعتهای خاصی از روز بیشینه مصرف داشته باشیم.
وی افزود: سادهترین روش مدیریت مصرف برق در گام اول صرفهجویی توسط مردم است و بعد هم دولت و شركتهای تولیدكننده و توزیع كنده برق باید مصرف انرژی را مدیریت كنند.
عضو كمیسیون انرژی مجلس سیاستهای تشویقی برای كاهش مصرف برق مشتركین خانگی را اقدامی مثبت ارزیابی كرد و گفت: این دوران، تا حدی روی رشد صنعتی ما تأثیر میگذارد و به دلیل تعطیلی كارخانهها تولید كاهش پیدا میكند.
این نماینده مجلس افزایش ساخت نیروگاههای تولید برق و نیروگاههای برق خورشیدی را ضروری دانست و اظهار كرد: بنده معتقدم كه سیاست تنبیهی همیشه جواب نمیدهد؛ اما سیاستهای تشویقی تأثیر بهتری بر كاهش مصرف دارند.
عباسی دوانی تدوین یك برنامه زمانی ۵ساله برای استانداردسازی وسایل گرمایشی و سرمایشی را به دولت پیشنهاد كرد و گفت: با وجود الكتروموتور سازهای بخش خصوصی در كشور و سرریز فناوری به بخش خانگی، این امكان را داریم كه الكتروموتورها را بسازیم و توزیع كنیم.
وی با تأكید بر اینكه بدهی وزارت نیرو به بخش خصوصی باید سریعتر پرداخت شود تا بخش خصوصی راندمان نیروگاهها را بالا ببرد اظهار كرد: ما باید سیاستی را وضع كنیم كه بخش خصوصی به سرمایهگذاری رغبت كند.