• ایران
  • 1403/09/13
news-details
اخبار


دانشِ رفع "ناترازی انرژی" در متخصصان ایرانی وجود دارد

اصفهان- ایرنا- مدیرعامل هُلدینگ برق و انرژی "غدیر" گفت: با توجه به سیاست دولت مبنی بر توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و خورشیدی، آماده‌ هستیم تا به رفع "ناترازی انرژی" در کشور کمک کنیم و از نظر دانش فنی نیز این توانمندی در متخصصان ایرانی وجود دارد.
مصطفی نوراللهی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به افتتاح رسمی «نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی جرقویه ۲» همزمان با هفته دولت افزود: این نیروگاه نیز به همت مدیران و کارشناسان توانمند ایرانی در گروه سرمایه‌گذاری غدیر با سرمایه‌ بالغ بر ۶.۵ میلیون یورو در مدت حدود یک سال طراحی و احداث شده و برق تولیدی آن، از حدود دو ماه پیش(اواخر خرداد) و پیش از آغاز دوره اوج بار مصرف، به شبکه سراسری متصل شد.
وی ادامه داد: با بهره‌برداری از این نیروگاه ۲۰ میلیون کیلووات ساعت برق تجدیدپذیر در یک سال تولید می‌شود و با تولید این میزان برق خورشیدی، سالانه پنج میلیون لیتر در مصرف آب و چهار میلیون مترمکعب در مصرف گاز صرفه‌جویی و ۱۰ هزار تُن نیز از حجم تولید گازهای آلاینده‌ از جمله CO2 کاسته می‌شود.
مدیرعامل هُلدینگ برق و انرژی غدیر افزود: ۱۸ هزار و ۲۰۰ پنل ۵۰۰ واتی از بهترین انواع پنل‌ خورشیدی در این پروژه نصب و ۲۱۲ هزار متر هم کابل‌کشی در آن انجام شده است تا برق تولیدی آن به شبکه سراسری متصل شود.
نوراللهی همچنین با اشاره به ظرفیت‌ کشورمان برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر بویژه انرژی خورشیدی تصریح کرد: با توجه به سیاست دولت مبنی بر توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر، این آمادگی را داریم تا به ایجاد و توسعه نیروگاه‌های خورشیدی اقدام کنیم.
به گزارش ایرنا، آیین بهره‌برداری از نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی "جرقویه ۲" با سه هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری، به مناسبت"هفته دولت"، روز یکشنبه با حضور معاون وزیر نیرو و رییس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق(ساتبا) در شهرستان جرقویه در شرق اصفهان آغاز شد.
این نیروگاه با هدف تامین برق منطقه از انرژی‌های تجدیدپذیر در مساحت ۱۵ هکتار ایجاد شده است و با آغاز فعالیت آن برای ۱۵ نفر بصورت مستقیم و ۲۶۰ نفر بصورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد می‌کند.
صرفه‌جویی سالانه پنج میلیون لیتر آب و چهار میلیون مترمکعب گاز و کاهش سالانه ۱۰ هزار تُن گازهای آلاینده از مزایای احداث این پروژه است.
شهرستان جرقویه در ۷۵ کیلومتری شهر اصفهان بدلیل داشتن ۳۰۰ روز آفتابی در سال و زاویه تابش مناسب یکی از مکان‌های مطلوب برای سرمایه‌گذاری در بخش ساخت نیروگاه‌های خورشیدی به‌شمار می‌رود.
شهید دکتر سیدفریدالدین معصومی مدیرعامل سابق شرکت سرمایه‌گذاری برق و انرژی غدیر که در حادثه تروریستی چهار آبان سال ۱۴۰۱ در حرم شاه‌چراغ به شهادت رسید، منطقه شرق اصفهان را بهشت سرمایه‌گذاری برای ساخت نیروگاه خورشیدی می‌دانست.
این شهید قبل از شهادتش، کار ساخت نیروگاه خورشیدی "جرقویه ۲" را آغاز کرده بود.
نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی "جرقویه یک"، نیز هفتم اردیبهشت سال ۱۳۹۶ افتتاح شده بود.
فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه