سخنگوی صنعت برق گفت: وضعیت سوخت نیروگاهها برای زمستان در وضعیت مطلوبی است و ۲۰ برنامه برای عبور از زمستان در دستور کار قرار دارد.
مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق در خصوص برنامههای وزارت نیرو برای تامین برق در زمستان گفت: در وزارت نیرو یک برنامه ۲۰ اقدامه را تدوین کردیم که بتوانیم برق را به صورت پایدار در ایام سرد سال تأمین کنیم.
این مقام مسئول تاکید کرد: ظرفیت نیروگاههای ما برای تأمین تقاضای برق کافی است و باید هماهنگی لازم را با وزارت نفت برای تامین سوخت نیروگاهها داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران در تشریح وضعیت و آمادگی نیروگاهها برای تامین برق زمستان امسال گفت: خوشبختانه نسبت به سال گذشته میزان سوختی که در مخازن گازوئیل نیروگاهها ذخیره شده ۱۰ درصد بیشتر است و در این زمینه مطابق برنامه پیش میرویم. در حال حاضر تأمین سوخت نیروگاههای کشور از گاز بالغ بر ۹۲ درصد است و ۸ درصد باقی مانده از سوخت مایع استفاده میشود.
سخنگوی برق در ادامه خاطر نشان کرد: این آمادگی را باید داشته باشیم که در دوره سرد سال هم از مخازنی که ذخایر آنها کامل خواهد شد بتوانیم برای تامین برق پایدار در زمستان استفاده کنیم.
این مقام مسئول در رابطه با دیگر اقداماتی که برای زمستان امسال انجام شده گفت: تغییراتی در برنامه تعمیرات نیروگاهها انجام خواهد شد که به این ترتیب امکان استفاده از نیروگاههایی که توان استفاده از سوخت پشتیبان در دوره سرد سال دارند را داشته باشیم و این واحدها در مدار تولید باشند. همچنین پیشبینی شده در واحدهای سیکل ترکیبی که واحدهای بخار آنها بدون مصرف سوخت تولید برق را انجام میدهند بتوانیم حداکثر تولید را داشته باشیم و به عبارت دیگر افزایش بازدهی در دستور کار است.
او در ادامه متذکر شد که برنامههای این وزارتخانه در زمینه تبادل برق با کشورها طبق روال گذشته در حال انجام است و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
رجبی مشهدی در تشریح جزئیات تبادل برق گفت: از طریق ۲ کشور برق وارد و به ۳ کشور دیگر این برق صادرات برق می شود که در حال حاضر به صورت متعارف در حال انجام است. با کشور روسیه از طریق کشور سوم ارتباط الکتریکی خواهیم داشت. برای ارتباط الکتریکی با کشور قطر زیرساختهایی لازم است که از طریق کابلهای زیر دریایی بتوانیم این ارتباط را برقرار کنیم.
مطالعات در این خصوص انجام شده که فرایندی زمان بر خواهد بود و قطعا امیدواریم در برنامههای آتی کشور از این ارتباطات بهره برداری شود. قطعا اگر در برنامه هفتم تکلیفی در خصوص تبادل برق محول شود، وزارت نیرو این برنامه را با الزاماتی که دارد پیش خواهد برد.