• ایران
  • 1403/10/26
news-details
اخبار

در جلسه اخیر کمیسیون بیمه و مالیات سندیکا صورت گرفت؛
تصمیم‌گیری برای حل و فصل پنج موضوع مهم مالیاتی شرکت‌های عضو

جلسه اخیر کمیسیون بیمه و مالیات سندیکا، روز یکشنبه نوزدهم آذر ماه به تصمیم‌گیری برای حل و فصل پنج موضوع مهم مالیاتی شرکت‌های عضو این تشکل اختصاص داشت.
به عنوان موضوع نخست، با طرح بحث اصلاح آیین‌نامه اجرایی تبصره 5 ماده 17 قانون ارزش افزوده مصوب 1400، مقرر شد ضمن اعلام مجموع مطالبات ارزش افزوده استعلام‌شده از شرکت‌های عضو سندیکا طی نامه‌ای به وزیر نیرو، درخواست شود برای تسویه این مطالبات اقدام شود. البته پیش از این نیز از سوی سندیکا با وزارت نیرو برای اصلاح آیین‌نامه مذکور مکاتبه صورت گرفته بود که پیرو آن، اصلاحاتی توسط وزارت نیرو صورت گرفته و به سازمان امور مالیاتی ارجاع شده است.
لازم به ذکر است، در متن تبصره 5 ماده 17 قانون ارزش افزوده مصوب سال 1400 ، در باره مراجع تصمیم‌‌گیرنده در این باره آمده است: «آیین‌نامه اجرایی این تبصره، در خصوص نحوه ثبت مالیات و عوارض در دفاتر و سامانه مودیان، نحوه انتقال اعتبارات مالیات و عوارض به انتهای زنجیره، رسیدگی، مطالبه، تهاتر، استرداد، وصول و واریز به حساب تعیین‌شده ظرف مدت 6 ماه بعد از تصویب این قانون به تصویب وزیران امور اقتصادی، نفت و نیرو می‌رسد»؛ بنابراین وزارت نیرو یکی از مراجع امضاکننده آیین‌نامه اجرایی ارزش افزوده در خصوص وصول، واریز و استرداد آن است.
در ادامه این جلسه، در خصوص کد شناسه کالا در سامانه مودیان و سامانه فروشگاهی، نظر به آن که به رغم مکاتبات سندیکا با سازمان امور مالیاتی، هنوز برای نیروگاه‌های شرکت‌های عضو این تشکل، یک شناسه کالای واحد برای انرژی برق بدون مشمولیت مالیات و عوارض ارزش افزوده تعریف نشده است و اکثر این نیروگاه‎ها در حال حاضر شناسه «موتورسیکلت الکتریکی» را در این سامانه استفاده می‌کنند، مقرر شد طی نامه دیگری، ضمن اطلاع به سازمان امور مالیاتی در باره استفاده از شناسه مذکور توسط اغلب نیروگاه‌ها، خواسته شود، ضمن تسریع در ارائه کد شناسه اصلاحی، تا زمان ارائه، کد مشخصی پیشنهاد داده شود.
سومین موضوع مطرح شده در این جلسه کمیسیون بیمه و مالیات سندیکا، در خصوص بروز مشکلی برای برخی از شرکت‌های عضو این تشکل، مبنی بر عدم شناسایی گاز مصرفی نیروگاه‌ها به عنوان مواد اولیه در بعضی ادارات کل مالیاتی بود که این مساله موجب می‌شود در این ادارات، اعتبار مالیاتی‌ مربوطه برای ارزش افزوده پذیرفته نشود.
بنابراین برای جلوگیری از برخورد سلیقه‌ای ادارات کل مالیاتی در این باره، مقرر شد طی مکاتبه با سازمان امور مالیاتی تبیین شود که سوخت اصلی تمام نیروگاه‌های تولید برق گاز و سوخت پشتیبان اغلب گازوییل بوده و می‌بایست برای شفافیت بیشتر، طی بخشنامه‌‌ای به همه این ادارات اعلام شود که این سوخت‌ها باید به عنوان مواد اولیه تولید محصول نیروگاه‌ها لحاظ شوند.
«بهره‌مندی از نرخ صفر موضوع ماده 132 قانون مالیات‌های مستقیم» دیگر موضوع مطرح در این جلسه بود. این مهم پیرو نامه وزارت صمت به سازمان امور مالیاتی در خصوص لزوم معافیت مالیاتی موضوع ماده 132 قانون مالیات مستقیم، برای بنگاه‌های تولیدی و صنعتی است که طرح توسعه‌ای برای افزایش ظرفیت اجرا کرده‌اند. از سوی دیگر بعضی ادارات کل مالیاتی، مشمولیت این فازهای توسعه‌ای را به صدور پروانه‌‌های بهره‌برداری جداگانه منوط می‌کنند، در حالی که در ضوابط جاری وزارت صمت، پروانه بهره‌برداری مجزا برای فازهای مختلف بهره‌برداری، به تفکیک صادر نمی‌شود و مجموع ظرفیت نهایی هر محصول در پروانه بهره‌برداری توسعه‌ شرکت‌ها لحاظ می‌شود. بنابراین پس از طرح این موضوع در جلسات شورای گفت‌وگو مقرر شده است که تاریخ بهره‌برداری هر محصول، به تفکیک هر فاز توسعه، در پروانه بهره‌برداری درج شود تا بتوانند از این معافیت برای فازهای توسعه هم به راحتی استفاده کنند و این امر در فرایند صدور پروانه بهره‌برداری، اجرایی شده و در نامه وزارت صمت به اطلاع سازمان امور مالیاتی نیز رسیده است تا متعاقبا به ادارات کل مالیاتی نیز انعکاس داده شود.
آخرین موضوع مورد بررسی در این جلسه کمیسیون، ایجاد قراردادی تیپ برای شرکت‌های بهره‌بردار نیروگاهی بود به طوری که مشمول کمترین میزان بیمه و مالیات شود. در حال حاضر شرکت‌های بهره‌بردار قراردادهایی مجزا و متفاوت با هر یک از نیروگاه‌ها دارند. لذا برای ایجاد وحدت رویه در این خصوص، مقرر شد با در نظر گرفتند چند نمونه از قراردادهای بهره‌برداری نیروگاهی با هلدینگ‌های بزرگ، یک تیپ قرارداد مشخص در کمیسیون تدوین و در بین شرکت‌ها تثبیت شود تا میزان بیمه و مالیات مربوطه به حداقل برسد.
فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه