• ایران
  • 1403/08/02
news-details
اخبار


قیمت‌گذاری دستوری و یارانه؛ عاملان چالش صنعت برق

حجم معاملات برق در ۶ ماهه نخست سال گذشته ۲ میلیارد کیلووات ساعت به ارزش ۶۰۶ میلیارد تومان بود که این رقم در نیمه نخست سال جاری به ۷۸ میلیارد کیلووات ساعت و به لحاظ ارزش به ۱۱ هزار میلیارد تومان رسید که رشد ۲۸۲۹ درصدی را در حجم معاملات نشان می‌دهد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، پیام باقری، رئیس هیئت مدیره سندیکای صنعت برق در نشستی خبری اظهار داشت: در گامهای ابتدایی برنامه هفتم رشد ۸ درصدی اقتصادی هدفگذاری شده که لازمه تحقق آن توسعه صادرات، هدایت منابع به سمت اقتصاد مولد، خلق ثروت، ارزش افزوده و ایجاد زیرساخت است.
وی زیرساخت لازم برای تحقق رشد اقتصادی را حل ناترازی برق دانست و‌افزود؛ بخش قابل توجهی از مسائل ناترازی برق با سیاست‌گذاری درست مرتفع می‌شود.
رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق گفت: دولت باید تسهیل‌گر فعالیت بخش خصوصی باشد و بین دخالت و نظارت باید تفاوت قائل شود.
وی ادامه داد: آنچه به صنعت برق آسیب می‌زند، مداخلات دولتی، قیمـت‌گذاری دستوری و اقتصاد مبتنی بر دریافت یارانه سبب شده مشکلات متعددی در صنعت برق ایجاد شود و ظهور و بروز این مشکلات، در ناترازی بین تولید و تقاضای برق نمود کرده است.
باقری از موفقیت سندیکا برای ایجاد قراردادهای تیپ خبر داد و گفت: همسان‌سازی قراردادهای تأمین کالا در بخش انتقال و توزیع یکی از دستاوردهای بزرگی بود که با تلاش اعضای سندیکا محقق شد و بخشی از مشکلات این عرصه را کاهش داد.
وی خاطرنشان کرد : برای اولین بار، قراردادهای تیپ را به ثبت و تأیید رسانده‌ایم و فعالان اقتصادی در بخش انتقال و توزیع، از فضای قراردادهای یک‌طرفه خارج شدند.
رئیس هیئت مدیره سندیکای صنعت برق تصریح کرد: در پایان برنامه ششم توسعه می‌بایست ۸۰درصد مالکیت نیروگاه‌های کشور از آن بخش خصوصی می‌شد اما این رقم اکنون ۶۰درصد است و همچنان مالکیت ۴۰درصد نیروگاه‌ها با بخش دولتی است.
وی ادامه داد: در گذشته سرمایه‌گذاری‌ها توسط دولت انجام می‌شد اما دیگر منابع دولتی پاسخگوی نیاز سرمایه‌گذاری‌ها نیست؛ منابع مالی در کشور موجود است و در وجود منابع مالی محدودیت نداریم اما در هدایت منابع مالی به بخش تولید، دچار مشکل هستیم.
در ادامه این نشست، جعفر جولا اظهار داشت: در سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومان اوراق اسناد خزانه صادر شد و بخشی از مشکلات پیمانکاران را حل کرد.
وی افزود: با رویکرد خوب صورت گرفته در توسعه فروش برق در بورس انرژی، شاهد رشد بی‌سابقه معاملات برق در بورس انرژی هستیم، به‌طوری که حجم ومعاملات برق در بورس انرژی در ۶ ماهه نخست سال گذشته به‌ترتیب ۲ میلیارد کیلووات ساعت و ۶۰۶ میلیارد تومان بود که در نیمه نخست سال جاری به ۷۸ میلیارد کیلووات ساعت و به لحاظ ارزش به ۱۱ هزار میلیارد تومان رسید و رشد ۲۸۲۹ درصدی را در حجم نشان می دهد.
نایب رییس سندیکای صنعت برق تاکید کرد: اگر مکانیزم‌های بورس انرژی درست تعریف شود کشف قیمت مناسبی صورت می‌گیرد،
وی گفت: در این صورت اقتصاد نامتوازن برق تا حدودی اصلاح می شود و رویه‌های صنعت برق به سمت اصلاح و بهبود سوق پیدا می‌کند.
جولا ادامه داد: خواسته ما این است که تمام برق مشترکان صنعتی از طریق بورس انرژی با قیمت منصفانه عرضه شود تا ناترازی بخش مالی رفع شود و به‌تبع آن ناترازی در تولید و مصرف برق نیز رفع شود.
در ادامه این نشست مهدی مسائلی به مطالبات از دولت اشاره کرد و گفت؛ ما سال قبل ۱۰۰ همت طلب داشتیم که ۸۰ درصد مربوط به بخش تولید و ۲۰ درصد در بخش انتقال و توزیع بود که بخش قابل توجهی از طریق اوراق خزانه پرداخت شد.
دبیر سندیکای صنعت برق تاکید کرد: با اصلاح ساختارهای مالی پرداختها در امور جاری بهبود یافته است.
فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه