• ایران
  • 1404/01/14
news-details
اخبار

در دستور کار کمیسیون بیمه و مالیات قرار گرفت؛
استمرار پیگیری‌ها در خصوص اعتبار مالیاتی سوخت نیروگاه‌ها

جلسه کمیسیون بیمه و مالیات سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق صبح امروز دوشنبه، بیست و نهم بهمن ماه سال جاری، با محوریت بررسی روند دریافت شناسه اختصاصی کالای برق توسط شرکت‌های عضو و نحوه پیگیری این مساله از مسیر شرکت توانیر و نیز استمرار اقدامات کمیسیون درباره موضوع اعتبار مالیاتی سوخت نیروگاه‌ها برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، گزارشی از اقدامات و پیگیری‌های کمیسیون ارائه و تاکید شد که برخی از شرکت‌های عضو موفق به دریافت شناسه اختصاصی کالا شده‌اند و مکاتبات لازم از سوی سندیکا برای اعلام این شناسه‌ها به شرکت توانیر صورت گرفته است.
در همین راستا زهرا نجاتی،
مدیر امور محاسبات مالی بازار و عضو هیات مدیره شرکت مدیریت شبکه برق ضمن اشاره به این نکته که شرکت‌های توانیر، مدیریت شبکه و برق حرارتی هنوز هم موفق به دریافت کد شناسه اختصاصی کالا در سامانه جامع تجارت نشده‌اند، تاکید کرد که با توجه به رویکرد کنونی سازمان امور مالیاتی، ضروری است که نیروگاه‌ها نسبت به دریافت شناسه اختصاصی خود در سامانه جامع تجارت اقدام کنند.
همچنین به برگزاری دوره آموزشی «چگونگی کاربری سامانه جامع تجارت برای تولیدکنندگان برق» هم اشاره و پیشنهاد شد که شرکت‌های عضو نمایندگان مالی خود را برای حضور در این دوره آموزشی به منظور آشنایی هر چه بیشتر با این سامانه که بستر اصلی دریافت شناسه اختصاصی کالای برق محسوب می‌شود، به سندیکا معرفی کنند.
در بخش دیگری از این نشست به پاسخ مدیرکل دفتر برنامه ریزی کلان برق و انرژی وزارت نیرو به مکاتبات و پیگیری‌های کمیسیون در خصوص صدور پروانه مجزای بهره برداری واحدهای گاز و بخار به منظور استفاده از ظرفیت معافیت‌های مالیاتی موضوع ماده 132 قانون مالیات‌های مستقیم اشاره و تاکید شد که بر اساس موارد اعلام شده از سوی این دفتر توسعه، بازسازی، نوسازی یا تکمیل واحدهای موجود تولیدی و معدنی به عنوان واحد تولیدی یا معدنی جدید تلقی نخواهد شد.
ضمن اینکه در این نامه تاکید شده برای نیروگاه‌هایی که قرار است از این به بعد وارد مدار شوند و نیاز به صدور مجوزهای لازم جهت پروانه تولید را دارند شروطی عنوان شده که دارا بودن پست و خط مستقل برای تحویل برق به شبکه، داشتن مسیر جداگانه ارسال اطلاعات به دیسپاچینگ ملی و نیز قرارداد انشعاب سوخت، اتاق فرمان و قرارداد مستقل بهره برداری از جمله آنهاست. تاکید شد که بر اساس این پاسخ موضوع صدور پروانه مجزای بهره برداری برای واحدهای گاز و بخار نیروگاه‌ها نیاز به بررسی و پیگیری گسترده‌تری دارد.
یکی دیگر از موضوعات مطروحه در این جلسه بررسی روند پیگیری‌ها در خصوص اعتبار مالیاتی سوخت بود. در این خصوص به این موضوع اشاره شد که همچنان برخی از ادارات مالیات همچنان از پذیرش اعتبار مالیاتی سوخت سر باز می‌زنند.
در همین راستا تاکید شد که بر اساس تبصره (3) ماده (26) قانون مالیات بر ارزش افزوده که در مورد نرخ مالیات و عوارض کالا‌های نفتی، فلزات گران‌بها، سیگار، نوشابه و سایر کالا‌های آسیب ‌رسان به سلامت تدوین شده، نرخ مالیات بر ارزش افزوده نفت‌، گاز، نفت سفید، نفت کوره، گاز طبیعی و گاز مایع پانزده‌ درصد تعیین شده است. در تبصره 3 این ماده قانونی آمده است: «مالیات و عوارض پرداختی مؤدیان بابت کالاهای موضوع این بند، در صورتی ‏که به‌عنوان مواد اولیه اصلی توسط واحدهای تولیدی به‌ کار برده شود، به‌ عنوان اعتبار مالیاتی آن واحدها قابل ‏پذیرش می‌باشد. ‏همچنین مالیات و عوارض پرداختی توسط واردکنندگان و توزیع‌کنندگان کالا‌های مزبور به‌عنوان اعتبار مالیاتی آنان منظور می‌گردد. »
بر این اساس مقرر شد سندیکا طی نامه‌ای به سازمان امور مالیاتی کل کشور، خواستار اجرایی شدن تبصره (3) ماده (26) قانون مالیات بر ارزش افزوده و محاسبه اعتبار مالیاتی سوخت نیروگاه‌ها در اظهارنامه‌های مالیاتی آن‌ها از نیمه دوم سال جاری شود.
همچنین با توجه به اقدامات شرکت توانیر برای اعطای اوراق اراد به نیروگاه‌ها و ظرفیت نقدشوندگی این اوراق که
بابت بدهی دولت به پیمانکاران و تولیدکنندگان به آن‌ها تحویل داده می‌شود، مقرر شد سندیکا طی مکاتبه‌ای با شرکت توانیر خواستار تسهیل و تسریع در تسویه بخشی از مطالبات نیروگاه‌ها از محل اوراق اراد شود.
لازم به ذکر است که تولیدکنندگان و پیمانکاران دریافت کننده اوراق اراد این اختیار را دارند که این اوراق را در بازار بدهی به فروش برسانند یا در سررسید از دولت اصل پول خود را دریافت کنند.

فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه