• ایران
  • 1403/06/18
news-details
اخبار

در نشست کمیسیون مهندسی و سیستم‌ها بررسی شد؛
خسارت‌های شش‌گانه استارت ـ استاپ مکرر نیروگاه‌ها

چهلمین جلسه کمیسیون مهندسی و سیستم‌ها، یازدهم تیرماه سال جاری به منظور بررسی هزینه‌های فنی و مالی ناشی از‌Start–Stop نیروگاه‌ها و شاخص های آلایندگی (مصوبه شماره 84411 / ت55181 هـ سازمان محیط زیست) همچنین تعیین مهمترین راهبردهای پیگیری این موضوع در محل سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق برگزار شد.
در ابتدای این نشست گزارشی از بررسی‌های صورت گرفته در خصوص هزینه‌های ناشی از Start-Stop نیروگاه‌ها و همچنین پایش اطلاعات ارسال شده از سوی اعضای سندیکا ارائه و تاکید شد که ضروری است این موضوع از طریق مکاتبه با شرکت مدیریت شبکه و هیات تنظیم بازار برق پیگیری شود.
همچنین با توجه به اینکه تعداد Start-Stop نیروگاه‌های گازی بسیار بالاتر از حد استاندارد است و این موضوع خسارات فنی و مالی قابل‌توجهی را به آنها تحمیل می‌کند. پیشنهاد شد سندیکا طی نامه‌ای به سازمان مدیریت شبکه، خسارات مشاهده شده ناشی از Start-Stopهای مکرر در نیروگاه‌ها را عنوان کرده و خواستار چاره اندیشی برای توقف این روند شود.
یکی دیگر از موضوعاتی که در این جلسه به آن پرداخته شد این بود که در قرارداد برخی از شرکت‌ها با برق حرارتی تاکید شده که تعداد استاندارد Start-Stop نیروگاه‌ها 25 بار در سال است و در صورت افزایش این تعداد، باید یک کارشناس مرضی‌الطرفین میزان خسارات ناشی از استارت استاپ مکرر را بررسی کرده و خسارت ریالی آن را مشخص و به برق حرارتی اعلام کند.
در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه مشکلات ناشی از Start-Stopهای مکرر که به‌طور عمومي در نيروگاه‌هاي گازي مشاهده شده، تاکید شد که این خسارات در شش محور قابل طرح و پیگیری است که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- افزايش نرخ مردودي پره‌هاي متحرك در زمان بازسازي
2- افزايش خرابي پوسته‌هاي مسير داغ و افزايش توقف ماشين و تعميرات پيش‌بيني‌نشده
3- افزايش مصرف آب در سيكل‌هاي تركيبي ناشي از تلفات راه‌اندازي مجدد بويلر
4- افزايش آسيب قطعات بويلر ناشي از تنش‌هاي حرارتي
5- بروز هامينگ در واحدهاي كلاس F
6- افزايش تعداد دفعات خروج و بازديدهای ماينور
در همین راستا اعضای کمیسیون تصریح کردند که برای ارائه مستندات و انجام مذاکرات موثر در خصوص هزینه‌های ناشی از استارت استاپ مکرر واحدهای نیروگاهی و تاثیرات مخرب آن بر تجهیزات، ضروری است که علاوه بر رفرنس و گزارش‌های شرکت توگا، از سایر شرکت‌های سازنده از جمله آنسالدو و زیمنس هم در صورت امکان استعلام‌هایی صورت گیرد. بر همین مبنا پیشنهاد شد که در صورت وجود مقالات علمی معتبر در مورد هزینه‌های فنی و مالی ناشی از Start-Stopهای مکرر نیروگاه‌ها، از این منابع نیز برای پیگیری موضوع استفاده شود.
در پایان این جلسه مقرر شد با توجه به مکاتبات صورت‌گرفته با اعضا، نامه مربوط به استعلام شناسنامه واحدهای نیروگاه‌های عضو مجددا پیگیری شود. همچنین قرار بر این گذاشته شد که ضمن استعلام از شرکت‌های آنسالدو و زیمنس، جستجو و بررسی رفرنس‌های معتبر خارجی انجام و نتایج آن در کنار استعلام توگا قرار داده شود و در نهایت بر اساس این مستندات، گزارش جامعی جهت ارائه به نهادهای ذیربط از جمله شرکت مدیریت شبکه برق، هیات تنظیم بازار برق و برق حرارتی تهیه شود. به علاوه با اشاره به شش پیامد احصا شده ناشی از Start-Stopها مقرر شد این موضوع طی نامه‌ای به شرکت مدیریت شبکه و هیات تنظیم بازار برق اعلام و سندیکا خواستار همفکری برای حل این مساله شود.
در خصوص اقدامات انجام شده برای بازنگری استاندارد اعلام شده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص سوخت نیروگاه‌ها و میزان آلایندگی آنها هم مقرر شد سندیکا طی نامه‌ای به سازمان مذکور، با تاکید بر اینکه با توجه به تکنولوژی کنونی نیروگاه‌های فعال در کشور، اعداد اعلام‌شده از سوی این سازمان در مصوبه شماره 84411 / ت55181 هـ در خصوص حد مجاز میزان آلایندگی‌های دود خروجی از دودکش نیروگاه های حرارتی، نیازمند بررسی است، خواستار برگزاری جلسه جهت بررسی این موضوع شود.
فايل‌هاى مرتبط

ديدگاه‌ها

ارسال دیدگاه